Energie získala slávisty Mikulíka a Tuominena, zadní řady posílil Rýgl

Foto: Jakub Slunečko, hc-slavia.cz

11. října 2016, 13:14

Adam Bagar

Karlovy Vary prohrály sedmkrát v řadě a s pouhými pěti body na kontě se krčí na úplném dně extraligové tabulky! Tamní vedení tak na nepříznivou situaci reaguje příchodem tří zkušených hráčů. Z Pardubic Energie získala beka Martina Rýgla, ze Slavie pak útočníky Milana Mikulíka a Henriho Tuominena. Klub o změnách v kádru informoval na svém webu, kompletní trojice se na západě Čech dohodla na smlouvě do konce sezony.

Příchodem Martina Rýgla karlovarské vedení reaguje na ztráty v zadních řadách, kdy se Petr Šidlík rozhodl vrátit do Jihlavy a Marek Baránek je dlouhodobě zraněný. „Martin je důrazný defenzivní obránce s dostatečnými zkušenostmi, který by nám měl pomoci,“ hlásí sportovní manažer Jaromír Kverka na adresu třicetiletého zadáka, který už v minulosti na západě Čech působil. „Byli jsme s ním spokojeni,“ doplňuje.

"Příchody Mikulíka a Tuominena? Oba dobře znám, ve Slavii předváděli velmi dobré výkony."

Energii ale tlačí bota hlavně v útoku. Mladý kádr se v koncovce zatím trápí, když za jedenáct kol vstřelil pouhých sedmnáct gólů. Tamní vedení lovilo ve Slavii, která aktuálně rozprodává své hráče. „Reflektuju zájem celkem o šestnáct hráč, přičemž z devadesáti procent se jedná o extraligové kluby. Takže prakticky kdokoli bude chtít, tak získá angažmá,“ prozradil dnes už bývalý sportovní manažer Luděk Bukač mladší.

„Využili jsme možnosti, která se naskytla na základě rozhodnutí Slavie Praha uvolnit v rámci úspor některé své hráče,“ přiznává Jaromír Kverka, který do svých řad získal útočníky Milana Mikulíka a Henriho Tuominena. „Oba dobře znám, ve Slavii předváděli velmi dobré výkony a patřili k tahounům týmu. Rozhodli jsme se využít jejich zkušeností a posílit naše hodně mladé mužstvo,“ uzavírá sportovní manažer Energie.

Vedení klubu v žádném případě nevzdává boj o lepší umístění v TELH

Kompletní trojice noviců v karlovarském dresu se s tamním vedením dohodla na kontraktu do konce probíhající sezony 2016-17. „Přestože rozpočet klubu nadále nenabízí velké možnosti, rozhodlo se vedení klubu A-tým posílit, protože stejně jako hráči a trenéři v žádném případě nevzdává boj o lepší umístění v Tipsport extralize.“ Západočechům se zatím vůbec nedaří, na kontě mají jen pět bodů a jsou poslední.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz