Energie našla náhradu za Oremuse, Karlovy Vary znovu povede Mlejnek

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

27. ledna 2016, 12:00

Václav Jáchim

V pondělí se po dohodě rozloučil v Karlových Varech trenér Peter Oremus, poslední tým Tipsport extraligy musel řešit, kdo mužstvo povede v náročném zbytku sezony. Vedení Energie našlo náhradu ve vlastních řadách, k týmu se znovu vrací Karel Mlejnek, jenž s Karlovými Vary začínal sezonu a v polovině října přepustil pozici Oremusovi. Západočechy dostává nově na povel společně s kolegou asistentem Mikulášem Antonikem.

Původně se spekulovalo, že by se na střídačku Energie mohl postavit Václav Baďouček, který prostředí velmi dobře zná. Jedna ze spekulací dokonce mířila k Miloši Říhovi mladšímu, ten vedl v úvodu ročníku Pardubice právě společně s Baďoučkem, posléze přešel do prvoligových Litoměřic. Ovšem byla to lichá stopa.

Představitelé Energie vsadili na Karla Mlejnka. Progresivní kouč je u týmu celou sezonu. Když místo něj nastoupil coby hlavní trenér Peter Oremus, posunul se Mlejnek do role asistenta, Karlovy Vary pak vedl po pondělní změně v západočeském derby proti Plzni. V předchozím ročníku si kouč počínal zdatně, Energie neměla potíže se záchranou a ve skupině o umístění se vyhnula baráži.

Letos bude situace složitější. Tým nasbíral 39 bodů, což je sice stejně jako u třináctého Litvínova, jenže dvanácté Pardubice mají náskok sedmi bodíků. Energie tedy má co dohánět. Aktuální bilance navíc není příznivá: z osmi lednových utkání vytěžili Západočeši pouze čtyři bodíky. Naposledy padli 0:3 s Plzní, teď mají před sebou duely v Třinci a doma s Kometou Brno.

Zvládnout úkol nebude snadné, představitelé klubu si to uvědomují. Proto upustili od angažování trenérů z jiného prostředí. "Vedení vsadilo na ty, pro které je náš klub srdeční záležitostí. U obou jsme přesvědčeni, že udělají maximum, aby sezona skončila dobře," řekl stránkám Energie generální manažer Miroslav Vaněk.

Mlejnek je u prvního karlovarského týmu delší dobu, teď se k mužstvu vrací i Antonik. Staronový asistent pamatuje mistrovský titul v roce 2009, kdy byl kolegou hlavního trenéra Josefa Palečka. Antonik v lázeňském městě vedl také úspěšně mládež, poslední dobou pracoval pod křídly chomutovských Pirátů. Loni velel druholigovému Sokolovu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz