Energie nasázela Dynamu sedm gólů, Mora znovu přehrála Zlín

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

17. března 2017, 20:31

Adam Bagar

Už čtvrtými zápasy pokračovala extraligová skupina o umístění. Dva jistí účastníci baráže znovu po pěti dnech změřili síly. Tentokrát se z vítězství radovala Energie, která na domácí půdě zdolala Dynamo 7:2. A souboj o konečnou jedenáctou příčku dopadl znovu lépe pro Olomouc. Hanáci porazili Zlín 4:2, utekli mu na rozdíl pěti bodů a slavili potřetí v řadě.

Demolici Pardubic řídili střelci Gríger s Flekem

Naposledy před psychicky náročnými barážovými boji se spolu potkali dva jistí účastníci, Energie a Dynamo. Karlovy Vary na konci uplynulého týdne ztratily na východě Čech dvougólový náskok, ale tentokrát si spravily chuť a soupeři zasadily tvrdý direkt. Energie se rozjela na přelomu první a druhé třetiny, kdy během 121 sekund vstřelila tři branky a dostala se do obrovské pohody. Zato hosté působili v závěru podrážděně, ve třetím dějství nasbírali 32 trestných minut a už teď je jasné, že do baráže půjdou z posledního místa. Po dvou gólech vstřelili Dávid Gríger a Jakub Flek.

Mikuláš Antonik (asistent trenéra Karlových Varů): „Důležitý byl závěr první třetiny, kdy jsme dali trošku se štěstím dva góly. Řekli jsme si, že se budeme cpát do brány. Když tam jdete, tak se k vám puky mohou odrazit. Bylo dobré, že na začátku druhé třetiny jsme dali třetí gól. Musíme kluky pochválit, zápas odpracovali dobře. Všechno, co jsme si řekli, tak jsme víceméně splnili. Jsme rádi, že jsme vyhráli.“

Otakar Janecký (asistent trenéra Pardubic): „Začátek nebyl z naší strany špatný, potom jsme si dali vlastně dva góly sami a pak už byl zápas jasně v otěžích domácích. Ať jsme potom dělali, co jsme dělali, tak na co jsme sáhli, to se nám nedařilo.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC DYNAMO PARDUBICE 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Davídek (Skuhravý, Gorčík), 20. Flek (Sičák, Dušek), 21. Gríger (T. Rachůnek, M. Rohan), 24. V. Tomeček (T. Rachůnek, Flek), 31. Stloukal (M. Rohan), 46. Flek (Dušek), 53. Gríger (Rýgl) – 27. Špirko (Zídek), 48. Beran (Ščotka).
Rozhodčí: Bejček, Svoboda – Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 5:10, navíc Panna a Beran (oba Pardubice) 10 minut.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 42:21.
Diváci: 1 874.
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Dušek, Flek – Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
HC Dynamo Pardubice: J. Hübl – Ovčačík, Trončinský, Chaloupka, Nedbal, Ščotka, Havlík, Zajíc – Špirko, Rolinek, Poulíček – P. Sýkora, Panna, Tomášek – J. Sýkora, Beran, Nahodil – Bárta, Starý, T. Kaut. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Sedmnáctiletý Huf v premiéře neuspěl, Laš řádil

Branislav Konrád a Libor Kašík znovu dostali volno. Mezi tyče se postavili Martin Falter a mladík Daniel Huf, který v sedmnácti letech prožil extraligovou premiéru. A hned v první třetině se měl co ohánět, kohouti ho zasypali sedmnácti ranami a po trefě střelce Marka Laše šli zaslouženě do vedení. Faltrovu neprůstřelnost poté zastavil na 88 minutách Tomáš Žižka. Hanáci si ale třetí triumf v řadě vzít nenechali, ve třetí části jim tři body vystřelil svou druhou trefou v utkání Marek Laš. Olomouc využila obě přesilovky a zůstává jedenáctá, Zlín na ni ztrácí už pět bodů.

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): "V letošním play out jsme nechali nastoupit několik hráčů, kteří by se asi do sestavy nedostali, pokud by se hrálo o baráž nebo bychom byli v play off, a musím říct, že nezklamali. Jak Ludvík Rutar, tak Lukáš Spurný a Rok Macuh jsou příslibem do budoucna, a právě tyto zápasy jim pomáhají zkusit si dospělý hokej a zvyknout si na něj. Vítězství nás samozřejmě těší. Na to, že se hraje play out přišlo poměrně dost diváků, a jsme rádi, že jsme je potěšili.

Martin Hamrlík (asistent trenéra Zlína): "Mrzí nás, že jsme prohráli, ale na druhou stranu jsme měli možnost vidět při hře řadu nových hráčů. Snažíme se udělat si o nich představu a proto taky ta sestava vypadá, jak vypadá. Že jsme prohráli, to se nedá nic dělat, ale pro ty kluky i pro nás je to obrovská zkušenost, protože jinak bychom se k tomu asi ani nedostali. A za zápas si rozhodně zaslouží velkou pochvalu Dan Huf, který si připsal první start mezi muži a odchytal to výborně."

HC OLOMOUC – PSG ZLÍN 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Laš (Rutar, Ondrušek), 31. Ondrušek (Skladaný, Laš), 41. Laš (Holec), 59. R. Vlach (Eberle) – 23. Žižka (P. Holík, Kovařík), 56. Bukarts (Žižka, Ostřížek).
Rozhodčí: Kika, Kubičík – Ganger, Hanzlík.
Vyloučení: 1:2.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 43:33.
Diváci: 2 147.
HC Olomouc: Falter – Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk, Spurný – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Holec, Laš – Fořt, Mrázek, Macuh – Kotala. Trenéři: Venera a Tomajko.
PSG Zlín: Huf – Ferenc, Žižka, Matějíček, Gazda, V. Zadražil, O. Horák – Kovařík, P. Holík, Říčka – Bukarts, Popelka, Honejsek – J. Ondráček, M. Kratochvíl, O. Veselý – Ostřížek, Goiš. Trenéři: Svoboda a M. Hamrlík.

Tabulka skupiny o umístění TELH

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Olomouc 56 20 7 5 24 134:137 79
2. PSG Zlín 56 18 8 4 26 138:170 74
3. HC Energie Karlovy Vary 56 15 1 11 29 129:173 58
4. HC Dynamo Pardubice 56 10 6 5 35 140:199 47

Další program skupiny o umístění

Neděle 19. března – 5. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc
17:00 HC Dynamo Pardubice – PSG Zlín

Úterý 21. března – předehrávka 6. kola:
17:30 PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary

Středa 22. března – předehrávka 6. kola:
18:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice

Baráž o Tipsport extraligu startuje v úterý 28. března, kromě Pardubic a Karlových Varů se v ní představí vítězové semifinále WSM Ligy. Na programu je dvanáct kol – to poslední 23. dubna. Dva nejlepší týmy si zajistí účast v příštím ročníku TELH.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz