Energie čtyřikrát bodovala, teď nemá nic. Jedna šňůra nestačí, ví Koblasa

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Karlovarská Energie z posledních čtyřech zápasů vytěžila deset bodů a svou formu chtěla potvrdit na domácím ledě v podkrušnohorském derby proti Chomutovu. Její plán se však nezdařil. Energetici sice ve třetí třetině srovnali zásluhou Petra Koblasy, jenže pak přišly dvě trefy Červenky a bylo rozhodnuto, že tři body získají Piráti.

Energie nevstoupila do utkání vůbec špatně a svou aktivitou si vytvořila několik šancí, jenže ani ta vyložená z čepele Marosze gólem neskončila. A tak trestali hosté, kteří první třetinu zvítězili zásluhou Růžičky. Pak přišlo vyrovnání z hole Bičánka, na které ale našel odpověď  Chlouba a do šaten se i podruhé šlo za vedení Pirátů.

Ve třetí části sice vyrovnal Koblasa, jenže na dvě trefy Červenky už karlovarští střelci odpověď nenašli. „Je to škoda. Vyrovnali jsme, jenže pak jsme dostali gól. Neviděl jsem, jak ta situace vznikla, ale Roman Červenka to dobře trefil a zase jsme o gól prohrávali. Pak už to bylo o náhodě,“ vrací se k rozhodujícímu gólu střelec jedné branky Karlových Varů.

Energetici si ve druhé polovině prostřední části hry vytvořili několikaminutový tlak, kdy soupeře z Chomutova téměř k ničemu nepustili. Nepodařilo se jim ale vstřelit branku, která je by je dostala do vedení. Pak navíc přišla velká chyba v rozehrávce Tomáše Závorky a následně přesná trefa Chlouby. „Na nikoho bych to neházel. Byla, že jsme neproměnili šance, které jsme měli a naopak dostali smolné góly. To je ta hlavní příčina,“ říká dvaadvacetiletý útočník západočeského celku.

I přesto, že Karlovarští po druhé třetině prohrávali, utkání rozhodnuté nebylo. Když se navíc trefil Petr Koblasa, bylo necelých čtyři a půl tisíce diváků přítomných v KV Aréně ještě napjatějších. „Skočil jsem ze střídačky a Jarda Kůs to táhnul středem, kdy jsem akorát najel na manťák, dostal jsem od něj puk a byl ještě hodně daleko od brány. Zkusil jsem tedy vystřelit golfákem a naštěstí jsem to dobře trefil a spadlo to tam,“ popisuje druhou branku Energie ze svého pohledu hráč s desítkou na zádech.

Plzeň jde do čela! Třinec znovu prohrál. Slaví Dynamo i Mora »

Karlovy Vary prohrou s Chomutovem přerušily sérii čtyř zápasů, ve kterých dokázaly bodovat, což se jim naposledy povedlo v říjnu roku 2011, tedy před více než čtyřmi lety. „Samozřejmě, že se zlepšila nálada v kabině, ale takových šňůr bychom potřebovali určitě více, protože jedna nám nestačí. To je při pohledu na tabulku dobře vidět,“ dodává na konec rozhovoru Petr Koblasa.

Sestřih utkání Karlovy Vary - Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz