EHT chystá utkání venku. Rusové vyzvou Finy na stadionu v Petrohradě

Foto: Luboš Vácha

18. října 2018, 16:30

Václav Jáchim

Zajímavé zpestření programu letošního Euro Hockey Tour chystají Rusové. Prosincový duel sborné proti Finsku se uskuteční na fotbalovém stadionu v Petrohradě, půjde o závěrečný zápas prosincového turnaje Channel One Cup.

Oba sokové si to venku rozdali už v únoru 2012, klání Švédských hokejových her tehdy hostil Olympijský stadion v Helsinkách. Zápas vyhráli Rusové 2:0, do hlediště dorazilo víc než 25 tisíc fanoušků.

Ruská strana plánovala zápas venku delší dobu, nyní je jasné, že proběhne letos 16. prosince. Channel One Cup bude hostit hala CSKA v Moskvě, ovšem zmíněný zápas se uskuteční v Petrohradě. „Máme souhlas ruské strany, jsme ve fázi řešení spousty záležitostí, které taková akce přináší," řekl agentuře TASS viceprezident ruského svazu Roman Rotenberg.

V nejbližší době bude informace oznámena oficiálně, oba svazy souhlasí, nic tedy utkání venku nebrání. „Ještě dolaďujeme detaily, rámcově jsme domluveni. Jakmile bude definitivně jasno, zápas oficiálně potvrdíme," doplnil Rotenberg.

České reprezentace se přesun do Petrohradu týkat nebude. Channel One Cup zahájí zápasem ve Finsku, po přesunu do Moskvy čekají svěřence trenéra Říhy souboje s Ruskem a Švédskem. Závěrečná bitva domácího výběru s týmem Suomi je přesunuta na fotbalový stadion v Petrohradě, pořadatelé očekávají, že díky dostupné vzdálenosti dorazí i hodně finských fanoušků.

Střetnutí ve městě na Něvě naváže na téměř sedm let starou premiéru v Euro Hockey Tour, zápas venku je pro letošní program unikátním bonbónkem. Mezistátní utkání venku v minulosti hostil kupříkladu také švýcarský Gstaad, kde se v roce 2009 utkal domácí výběr se Slováky. První zápas MS 2010 proběhl na fotbalovém stadionu v německém Gelsenkirchenu, na klání domácí reprezentace s Američany tehdy přišlo rekordních 76.152 diváků.

O podobné akci uvažovala před časem také česká strana, poprvé konkrétně na podzim 2011. Vedení svazu zjišťovalo podmínky pro případný zápas v pražském fotbalovém Edenu. „Bavili jsme se o prosinci 2011, ovšem nakonec jsme od toho ustoupili. Vzhledem ke klimatickým podmínkám by to pro nás znamenalo dost velké riziko," řekl tehdy hokej.cz generální sekretář Martin Urban.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz