Dynamo zabila první třetina. Pak jsme to ale byli my, hlásí Klimenta

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Nejlepším střelcem Pardubic v soutěžních utkáních je v novém ročníku Tomáš Klimenta. Exboleslavský útočník se brankově prosadil v obou zápasech Ligy mistrů proti jejímu loňskému vítězi. Zatímco domácí duel s Frölundou Dynamo zvládlo a získalo v něm dva body, ze Švédska si neveze ani jeden.

O nulovém zisku rozhodla úvodní třetina v Göteborgu. Švédský mistr si na ledě dělal, co chtěl, hře zcela dominoval, což odráží nejen skóre 3:0 a střely na branku 13:4. „Nevíme, co se dělo v prvním dějství. Kdybychom to věděli, tak bychom takhle nehráli. Zkrátka jsme nebruslili, faulovali jsme, dali nám tři branky a rozhodli utkání ve svůj prospěch,“ řekl po zápase dvaatřicetiletý útočník.

"To, co jsme předváděli ve druhé třetině, tím bychom se chtěli prezentovat v sezoně."

Před necelými 2300 fanoušky hrálo pouze jediné mužstvo. „Všude byli rychleji. Dali nám dva svižné góly, byli všude dřív, v první třetině byli jasně lepší. Pak jsme si ověřili, že s nimi hrát můžeme, to už ale bylo spíše pozdě, první třetina nás zabila,“ glosoval Tomáš Klimenta.

Po pauze vyjelo na led daleko akčnější Dynamo. Ta tam byla bázeň z hokejového giganta. Pardubičtí se herně posunuli výrazně nahoru. „Hlavně jsme zlepšili pohyb, napadali jsme je a s rozehrávkou si najednou nevěděli rady. Myslím si, že jsme si vypracovali i dost šancí, možná jsme měli vyrovnat na 3:3 ve druhé třetině, příležitosti jsme na to měli. To, co jsme předváděli ve druhé třetině, tím bychom se chtěli prezentovat v sezoně,“ prohlásil pardubický útočník.

Právě Tomáš Klimenta výrazně podpořil pardubickou snahu něco udělat se zdánlivě ztraceným utkáním. Krátce po „poločase“ jej Martin Kaut posunutým pukem dopředu vyzval do akce. Přes beka se procpal do zakončení, ač byl tísněn, tak perfektně zacílil do růžku nad Gustafssonovu lapačkou.

Klimenta: S Frölundou se dá hrát, ale musíte vydržet celých šedesát minut

„Věděl jsem, co chci dělat. Prohodil jsem ho do bekhendu a věděl jsem, že jej budu stahovat zpátky. Jestli jsem mu trefil brusle, to nevím. Každopádně jsem věděl, kam budu střílet. Přesně tak jsem chtěl zakončit,“ popsal svou trefu. Po něm se ještě prosadil Petr Sýkora, to ale bylo z pardubické strany vše.

Do třetí třetiny vstupovalo Dynamo s jednobrankovým mankem. Jenže Frölunda neponechala nic náhodě, hned v první minutě závěrečného dějství odskočila a náskok si uhlídala. „To byla obrovská škoda, dostali jsme ho hned v první minutě, to je špatně. Ve druhém střídání zvýšili na 4:2 pro ně, to nás hodilo dolů,“ řekl Tomáš Klimenta.

„Dá se s nimi hrát, ale člověk to musí vydržet celých šedesát minut. Pokud chvíli vypustíte, dají vám dva tři góly a už se z toho nezvednete. Druhá třetina ale může být naší inspirací pro další zápasy,“ doplnil pardubický útočník. Skupina A už zná prvního postupujícího, Frölunda Göteborg má sedm bodů, o druhé místo se poperou dvoubodové Pardubice a Wolfsburg, který na svůj první zisk zatím čeká.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz