Dynamo má jasno: Starý zůstává, Grebeňuk ne. Trejbal jde do Litoměřic

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Přípravu nechali za zády, hokejisté Pardubic už vědí, v jakém složení vstoupí do nového extraligového ročníku. Poslední novinky se týkají Jana Starého, u něhož klub uplatnil opci a prodloužil tudíž spolupráci, naopak obránce Alexander Grebeňuk, který byl v Pardubicích na zkoušce, klub opouští. Totéž platí u Ondřeje Trejbala, nadaný zadák se v rámci spolupráce ČSLH na podpoře reprezentační dvacítky pokusí uplatnit v Litoměřicích.

Představitelé Dynama pojali ladění formy na novou sezonu poněkud odlišně než dřív. Východočeši pozvali do přípravy větší skupinu hokejistů, některé na zkoušku. A posléze okruh uchazečů poté postupně zužovali. "Máme za sebou sérii všech dvanácti přípravných utkání, na základě několika diskuzí se sportovním manažerem, oběma trenéry a skauty jsme rozhodli o finální podobě našeho týmu pro start Tipsport extraligy,“ říká na klubových stránkách generální manažer Dušan Salfický.

Poslední otazníky se týkaly tří hokejistů. Zkušený útočník Jan Starý dlouho neměl nic jistého, jeho smlouva platila jen do konce letošního srpna. Existovala ale možnost prodloužení spolupráce, čehož zástupci Dynama využili. "Na základě naší dohody jsme uplatnili opci uzavřené smlouvy, a to do 31. dubna 2018. Po vyléčení zranění Honza poctivě trénuje, věřím, že si vybral veškerou smůlu a svými výkony nám pomůže,“ přeje si Salfický s tím, že Starý bude případně nastupovat také ve WSM Lize.

Zkoušku v Dynamu naopak ukončil Alexander Grebeňuk. Někdejší obránce Jihlavy usiloval o uplatnění, leč neuspěl. Ruský bek musí hledat angažmá jinde. "Dnes jsem mu oznámil, že se bohužel nevejde do osmi obránců, se kterými v sezoně chceme počítat. Poděkoval jsem mu za zájem hrát za Dynamo a popřál mnoho štěstí v další sportovní kariéře," připomíná Salfický.

Poslední změna se týká Ondřeje Trejbala. Nadaný zadák, jenž nastupuje za mládežnické reprezentační výběry, míří do Litoměřic, kde v rámci podpory hokejového svazu směrem ke dvacítce budou působit někteří talentovaní junioři. "Pokud Ondřej litoměřické trenéry zaujme, bude v klubu hostovat s potvrzenými střídavými starty zpátky do Dynama i s možností hrát za pardubickou juniorku," doplňuje generální manažer Východočechů.

Hokejisté Pardubic už vyhlížejí první duel nové extraligové sezony, 8. září od 18 hodin vyzvou na svém ledě pražskou Spartu. Svěřenci trenérů Holaně, Marka a Janeckého sehráli v přípravě dvanáct utkání. Sedmkrát zvítězili, tři z pěti posledních duelů ovšem přinesly Dynamu porážky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz