Dva góly za 36 sekund? Nejhorší možný začátek, mrzí Furcha

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

11. února 2018, 11:24

Jan Šimek

(SOUL, od našeho zpravodaje) Jen co přišel do akce, hned z první finské šance inkasoval. O půl minuty později pak přišel další gól. Dominiku Furchovi nástup do generálky s Finskem nevyšel. Postupně se ovšem rozchytal, ve třetí dvacetiminutovce už působil jistým dojmem a se spoluhráči dokázal ustát hned čtyři oslabení. „Dostal jsem se do tempa a měl nějaké zákroky,“ líčí gólman ruského Omsku.

V době, kdy šel do branky místo Pavla Francouze, svítilo na světelných tabulích v Anyang Areně skóre 0:0. Hned 80 sekund po nástupu ovšem Dominik Furch musel hledat puk v síti své branky. „Většinou je nepříjemné jít do rozjetého zápasu a bohužel pro mě přišel nejhorší začátek, jaký mohl být. Hned z první šance mi Finové dali gól, takže nic příjemného,“ popisuje Furch.

Finové zkrátka na nerozchytaného českého brankáře nastoupili pěkně zostra a vyplatilo se. „Zkusili to a padlo jim to tam. Je vždycky nepříjemné naskočit do rozjetého vlaku. Hra je v plném tempu a člověk do toho musí jít v podstatě od nuly,“ vykládá sedmadvacetiletý gólman.

Furch: Není jednoduché naskočit do rozjetého vlaku

Jak se po nepovedeném startu a inkasovaných gólech z holí Enlunda a Heiskanena dostat psychicky zpátky nahoru? „Kluci mě uklidňovali. Člověk to musí hned hodit za hlavu. Trošku jsem si vzpomněl na pražské utkání s Finy, kdy jsme otočili zápas ze stavu 0:2. Paradoxně mi pomohla oslabení ve třetí třetině. Dostal jsem se do tempa a měl jsem nějaké zákroky,“ pokračuje český reprezentant.

Ten se před ukrutnou zimou schovával v útrobách kabiny. „Trenéři mi doporučili, abych byl v teple, takže jsem se zápasu moc neviděl. Sledoval jsem ho akorát na českých on-line přenosech. Občas jsem vyšel k ledu, ale moc jsem toho neviděl,“ povídá.

Musíme víc chodit do branky, velí Jandač. O jedničce už má jasno »

Plusem pro Furcha je, jak se vypořádal s příležitostmi Finů v závěrečném dějství. „Hráli jsme spoustu oslabení, aspoň jsme si je natrénovali. Do turnaje bychom ale chtěli hrát rozhodně méně v oslabení, aby se s podobným utkáním dalo něco udělat,“ tvrdí opora Omsku.

Jak vyhlíží své šance stát se jedničkou pro olympijský turnaj? „Snažil jsem se. Začátek mi bohužel nevyšel, ale třetí třetina nebyla špatná. Uvidíme, jak to bude,“ hlásí Dominik Furch a těší se do dějiště olympiády. „V hlavě mi zatím utkvěla naše první medaile. Jsem zvědavý na atmosféru,“ dodává na závěr.

Podívejte se na těžký start české dvojky

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz