Dukla zkouší Hlinku a Rysa, Nor Bryhnisveen uspěl na zkoušce

Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz

26. srpna 2017, 11:14

Adam Bagar

Jihlavská Dukla dál formuje kádr pro extraligovou sezonu 2017-18, nováček elitní tuzemské soutěže hlásí znovu změny v sestavě. Klub nově zkouší dva útočníky, Michala Hlinku a Jiřího Rysa. Na testech už u něj uspěl norský reprezentační bek Nicolai Bryhnisveen. Jihlava o tom informovala na svém Facebooku.

Pětadvacetiletý obránce se už v květnu dohodl s Duklou na zkušebním kontraktu. "Ta smlouva přesně stanovuje zkušební období. Pokud hráč prokáže své kvality, ukládá oběma stranám, za předem jasných podmínek, podepsat dvouletou smlouvu," prozradil tehdy jihlavský jednatel Bedřich Ščerban, který věřil v Bryhnisveenovy kvality.

Další posila ze slovenské extraligy? Jihlava zkouší útočníka Surovku »

"Děláme to proto, aby si ho mohli trenéři vyzkoušet i po lidské stránce a abychom viděli, jak zapadne do týmu, ale i do republiky. Přece jen pochází z vyspělé evropské země a je zvyklý na jiné podmínky, než jsou u nás v Česku nebo na našem zimním stadionu," dodal Ščerban. Obě strany byly spokojeny, nic nebránilo podpisu smlouvy.

Dukla tak získala už třetího Seveřana, už dřív se na Vysočině upsali norský brankář Lars Volden a švédský bek Erik de la Rose. Teď má pod smlouvou také Nicolaie Bryhnisveena. Rodák z Osla strávil poslední tři sezony ve Švédsku a Finsku, kde hrál za Oulu. Zkušenosti má také s norskou reprezentací, za národní tým sehrál více než 40 utkání.

Dukla upravila stadion, Řezníček je spokojený. Semorád se loučí »

Ofenzivu Dukly pak mohou nově posílit Michal Hlinka a Jiří Rys, kteří jsou v klubu na zkoušce. Oba se poprvé v jihlavském dresu představili už ve čtvrtečním přípravném utkání na zlínském ledě. Pětadvacetiletý Rys nastoupil v první útočné formaci po boku Žálčíka a Skořepy, o rok starší Hlinka ve třetí pětce vedle Protasenji a Anděla.

Oba borci naposledy působili ve WSM Lize, ale mají zkušenosti také s extraligou. Rys v minulé sezoně hrál za Slavii, dřív však mezi tuzemskou elitou nastoupil k 35 zápasům za Pardubice a Mladou Boleslav. Exhavířovský Hlinka v extralize hrál za Vítkovice, v dresu ostravského týmu zapsal 155 startů. Letos to zkoušel na testech v Dynamu.

Aktuální kádr HC Dukla Jihlava

Brankáři: Jakub Škarek, Lars Volden, Josef Kořenář, Jan Brož.

Obránci: Petr Šidlík, David Kajínek, Erik de la Rose, Nicolai Bryhnisveen, Petr Ulrych, Jan Zdráhal, Jakub Suchánek, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, David Váňa.

Útočníci: Tomáš Čachotský, Adam Zeman, Filip Seman, Radovan Puliš, Lukáš Žálčík, Radoslav Macík, Anatolij Protasenja, Josef Skořepa, Richard Diviš, Lukáš Anděl, David Čermák, Radek Hubáček, Tomáš Jiránek, Filip Surovka (zkouška), Jiří Rys (zkouška), Michal Hlinka (zkouška).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz