Dukla zbrojí na play off! Přicházejí exreprezentant Kolář a bek Bilčík

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Dukla Jihlava, momentálně třetí tým WSM Ligy, hlásí zajímavé posily. Z extraligových Pardubic dorazil Jan Kolář, jenž donedávna vypomáhal Šumperku. Obranu pak vyztuží Vlastimil Bilčík, jenž skončil v Horácké Slavii. Oba zmiňovaní přicházejí na hostování do konce letošní sezony.

Vlastimil Bilčík strávil předcházející tři ročníky a podstatnou část toho letošního v nedaleké Třebíči, kde byl s deseti kanadskými body (1+9) nejproduktivnějším zadákem týmu. Nyní, v rámci výměny za Matice Podlipnika, přes hlavu přetáhne bordožlutý dres krajského rivala.

V případě Jana Koláře se spekulovalo o odchodu do Prostějova, a to v rámci kompenzace za Matouše Venkrbce, jenž na východě Čech působí formou střídavých startů. Vše je ale jinak! Čtyřiatřicetiletý forvard, který si v minulosti zahrál za národní tým či v ruské KHL, odchází do Jihlavy. Tam bude chtít nalézt ztracenou hokejovou pohodu. Jestřábům by tak místo Jana Koláře mohl vypomoci juniorský reprezentant Jan Ščotka.

„Honza se k nám stěhuje i s rodinou. I to je věc, která by mu měla pomoci ve výkonnosti.“

„Honza je hráč, který má bohaté zkušenosti z profesionální kariéry. Věříme, že tyto zkušenosti nyní uplatní u nás a bude pro nás posilou. Do Šumperka dojížděl na zápasy a zase odjížděl, k nám do Jihlavy se stěhuje i s rodinou. I to je věc, která by mu měla pomoci ve výkonnosti,“ uvedl pro oficiální klubové stránky jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Jan Kolář je spjatý s pardubickým hokejem. Ve východočeském celku strávil takřka celou kariéru a slavil s ním tři tituly. Maximem 183 centimetrů vysokého křídla je 51 kanadských bodů z ročníku 2011/2012, po jehož skončení zamířil do Nižněkamsku. Závěr loňské sezony strávil v pražské Slavii, zabránit jejímu sestupu ovšem nedokázal a vrátil se do Pardubic. Za ty letos sehrál patnáct utkání, v nichž si přispal tři body za gól a dvě nahrávky. Krom toho v pěti zápasech (0+1) vypomohl partnerskému Šumperku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz