<

Dukla před návratem do extraligy změnila kádr, uspěje Nor na zkoušce?

Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz

27. července 2017, 13:49

Adam Bagar

Hokejisté Jihlavy se chystají na návrat do nejvyšší soutěže, ve které naposledy hráli v sezoně 2004-05. Dukla na začátku týdne odstartovala přípravu na ledě. Trenérům Vlkovi a Zemanovi se hlásilo 24 hráčů včetně tří severských posil z Norska a Švédska.

Seveřané přicestovali do Čech společně už minulý čtvrtek. Nechyběli tak na pondělním sraze jihlavského týmu, který hned polykal první tréninkové dávky na ledě. Trenérům se představil také norský gólman Lars Volden, jenž se porve o post jedničky s Jakubem Škarkem.

„Na spolupráci s Larsem se moc těším. Myslím si, že nás oba může obohatit.“

„Na spolupráci s Larsem se moc těším. Myslím si, že nás oba může naše kooperace obohatit. Věřím, že z nás budou dobří kamarádi a že pomůžeme týmu k co nejlepším výsledkům,“ řekl na klubovém webu sedmnáctiletý brankář, který Dukle vychytal návrat do extraligy.

S Duklou trénoval rovněž junior Jan Brož a po akci reprezentační dvacítky se k týmu připojil ještě Josef Kořenář. Devatenáctiletý brankář sice podepsal nováčkovský kontrakt se San Jose, ale další ročník stráví v Evropě. V Jihlavě či v prvoligových Benátkách nad Jizerou.

Modernizované tradiční logo (vlevo) a alternativní logo (vpravo)

Modernizované tradiční logo (vlevo) a alternativní logo (vpravo) | Foto: hcdukla.cz

Zadní řady Jihlavy vyztužili Švéd Erik de la Rose a Nor Nicolai Bryhnisveen. Zatímco první jmenovaný už má v kapse smlouvu, druhý o ní musí teprve zabojovat. V klubu je na zkoušce. „Musím zaujmout trenéry, pak snad podepíšu dvouletý kontrakt,“ řekl pro idnes.cz.

Naopak trenérům ještě chyběli zadák Petr Šidlík a útočník Radovan Puliš. Slovenskou posilu sužují zdravotní problémy a do přípravy se má zapojit později. Další nově příchozí hráči Jan Zdráhal, Jakub Suchánek, Petr Ulrych či Lukáš Žálčík kroužili po jihlavském ledě.

„Určitě nás nečeká nic snadného, protože to bude pro Jihlavu první rok v nejvyšší soutěži po dlouhé době. Doufám, že budeme dobrá parta a zvládneme to.“

Dukla před návratem mezi tuzemskou elitu značně obměnila kádr, mančaft opustili především obránci. Do Mladé Boleslavi přestoupil nejproduktivnější zadák loňského ročníku WSM Ligy Jiří Říha, trenéru Vlkovi chybějí také Bilčík, Dobrovolný, Dundáček, Kaláb a další.

„Určitě nás nečeká nic snadného, protože to bude pro Jihlavu první rok v nejvyšší soutěži po dlouhé době. Doufám, že budeme dobrá parta a zvládneme to,“ uvedl Škarek. Jak na tom Dukla bude, mohou napovědět už přípravné zápasy. Jihlavští jich sehrají šest.

Širší kádr HC Dukla Jihlava 2016-17

Gólmani:
Jan Brož, Josef Kořenář, Jakub Škarek, Lars Volden.

Obránci:
Nicolai Bryhnisveen, Erik de la Rose, David Kajínek, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Jakub Suchánek, Petr Šidlík, Petr Ulrych, David Váňa, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Richard Diviš, Radek Hubáček, Tomáš Jiránek, Anatolij Protasenja, Radovan Puliš, Václav Rezek, Filip Seman, Josef Skořepa, Adam Zeman, Lukáš Žálčík.

Příchody do HC Dukla Jihlava

Jan Zdráhal (Třebíč)
Jakub Suchánek (České Budějovice)
Petr Ulrych (Kladno)
Lukáš Žálčík (České Budějovice)
Lars Volden (Trenčín)
Nicolai Bryhnisveen (Tingsryds, zkouška)
Erik de la Rose (Storhamar)
Josef Kořenář (Lincoln)

Odchody z HC Dukla Jihlava

Tomáš Kaláb (Třebíč)
Jiří Říha (Mladá Boleslav)
Miroslav Svoboda (Plzeň)
Filip Dundáček (Vsetín)
David Březina (neznámo)
Lukáš Jícha (Žďár nad Sázavou)
Michal Důras (Strasbourg)
Jiří Dobrovolný (ukončil kariéru)
Lukáš Sáblík (ukončil kariéru)
Vlastimil Bilčík (Gdaňsk)

Program přípravných utkání před TELH

01.08. 17:00 HC Olomouc – HC Dukla Jihlava
08.08. 18:00 HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno
17.08. 18:00 HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava
22.08. 18:00 HC Dukla Jihlava – HC Olomouc
24.08. 18:00 PSG Zlín – HC Dukla Jihlava
29.08. 18.00 HC Dukla Jihlava – PSG Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz