Dukla porazila Kladno a je krok od postupu! Baráži se přiblížil i Motor

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

České Budějovice zvítězily v Edenu i podruhé, a přiblížily se tak k postupu do baráže i k zisku poháru pro vítěze WSM Ligy. Ve druhém semifinálovém utkání slavila po velkém obratu Jihlava, která tak vede nad Kladnem 3:1 na zápasy. Oba stadiony se vyprodaly.

Eden znovu dobyt. Motor míří za titulem

České Budějovice udělaly důležitý krok za postupem do baráže. V pražském Edenu, kde je opět hnaly stovky motoráckých fanoušků, zvítězily i podruhé. 

V první třetině překonal Dominika Frodla, fantoma letošního play off, z dorážky Filip Vlček. Rozhodující momenty přišly v rozmezí 27. až 30. minuty – nejprve se prosadil Michal Chovan a poté slávistickým fanouškům dobře známý Miloslav Čermák, ještě loni tahoun sešívaných.

V druhé polovině utkání Jihočeši vývoj hry kontrolovali a ve vyprodaném Edenu nakonec zvítězili 4:0. Čisté konto udržel devatenáctiletý talent Petr Kváča, který pro sebe uzmul post brankářské jedničky.

Že je tahle semifinálová série hodně vyhrocená, dokazuje hromadná šarvátka a třináct vyšších trestů ze třetí třetiny (viz zápis o utkání).

Postup do baráže, kde na týmy z WSM Ligy čekají Karlovy Vary a Pardubice, může Motor slavit už v pondělí v Budvar aréně. 

Protože České Budějovice vyhrály základní část, vyřazením Slavie by si zároveň zajistily mistrovský titul ve WSM Lize. Bylo by to poprvé od roku 2005. Tehdy Motoru k návratu do nejvyšší soutěže pomohly i posily z NHL (vzhledem k probíhající výluce).

HC SLAVIA PRAHA – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky: 13. Vlček (Pavlin, Rob), 27. Chovan (Čermák, Pajić), 30. Čermák (Chovan, F. Novák), 44. Heřman (Vlček, Dostálek).
Rozhodčí: Horák, Kašík – Polák, Rampír.
Vyloučení: 7:7, navíc Pohl 10 minut, Rys, Andrlík a Bača 5 minut a do konce utkání – Heřman a Hřebejk 10 minut, Vráblík a F. Novák 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 19:31.
Diváci: 4000 (vyprodáno).
Stav série: 1:3.

Dukla otočila z 1:3 na 4:3 a je krok od baráže

Zatímco v pátek uspělo v prodloužení Kladno, o den později slaví v nastaveném čase Jihlava. Ta vyhrála v sérii už potřetí, a je tak jeden zápas od zopakování účasti v baráži.

V sestavě Rytířů opět chyběli zkušení forvardi Peter Jánský a Petr Ton. V brance Jihlavy tentokrát stál Miroslav Svoboda a za Kladno chytal vzhledem k absenci Lukáše Cikánka Miroslav Hanuljak.

Jako první kapituloval Svoboda – v 7. minutě ho prostřelil David Tůma. Radost ale kladenským hokejistům nevydržela dlouho, protože po třech minutách vyrovnal lídr Dukly Tomáš Čachotský.

V prostřední části si Rytíři vypracovali dvoubrankové vedení, to ale ve 47. minutě, během patnácti vteřin, zahodili. Po gólech Tomáše Jiránka a Petra Šidlíka následovalo prodloužení.

V něm rozhodl rekordman WSM Ligy a klíčový obránce Dukly Jiří Říha – jak jinak než tvrdou a přesnou střelou během přesilové hry 4 proti 3.

Páté zápasy semifinále jsou na programu v pondělí.

RYTÍŘI KLADNO – HC DUKLA JIHLAVA 3:4 po prodloužení (1:1, 2:0, 0:2 – 0:1)

Branky: 7. Tůma (Kloz), 28. Tenkrát (Drtina, Burger), 34. Drtina (Burger, Přikryl) – 10. Čachotský (Zeman, Bilčík), 47. Jiránek (Skořepa, Seman), 47. Šidlík (Anděl), 67. Říha (Čachotský).
Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Lučan, Kis.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 31:37.
Diváci: 5200 (vyprodáno).
Stav série: 1:3.

Další program semifinále play off WSM Ligy

Pondělí 20. března – 5. zápasy:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno  

Středa 22. března – případné 6. zápasy:
18:00 HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava  

Pátek 24. března – případné 7. zápasy:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno  

Vítězové semifinále play off WSM Ligy postoupí do baráže o Tipsport extraligu 2017-18, která bude mít dvanáct kol a odstartuje v úterý 28. března. Z klubů nejvyšší soutěže se jí zúčastní HC Energie Karlovy Vary a HC Dynamo Pardubice. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz