Duda podepsal v Litvínově! Vary získaly Baránka a Jakuba Svobodu

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

19. prosince 2015, 9:15

David Jahoda

V hokejových kuloárech se dlouhou dobu debatovalo o tom, kam zamíří útočník Radek Duda po svém konci v Karlových Varech. Dost hlasitě se mluvilo o zájmu trápícího se úřadujícího mistra z Litvínova a právě vedení Vervy nakonec zkušeného hokejistu přivábilo do svých řad! Litvínov pro něj bude osmým extraligovým angažmá. Do týmu Energetiků naopak míří zadák Baránek a útočník Jakub Svoboda z Pardubic.

Od 9. prosince byl Radek Duda bez angažmá a po deseti dnech od konce v Karlových Varech přestupuje extraligou ostřílený hokejista do Litvínova! Hráčská práva na Dudu vlastnil jeho nyní již bývalý klub do konce dubna roku 2016, proto Západočeši upřednostňovali výměnu a ta se také povedla. Do konce sezony totiž bude v Karlových Varech v rámci hostování působit obránce Marek Baránek. Potvrdily to oba kluby.

Duda zatím zažíval sezonu jako na kolotoči. Dlouho byl mezi nejproduktivnějšími hráči Energetiků, následně jej ale sám majitel klubu Karel Holoubek nečekaně vyřadil z kádru. Po několika dnech se Duda do sestavy Karlových Varů vrátil, ovšem za nedlouho přišel definitivní konec.

>> Skončí Duda v Karlových Varech? Majitel klubu ho vyřadil z kádru!

V letošní sezoně odehrál Duda za Karlovy Vary 19 utkání, v nichž zaznamenal 16 bodů, a i po svém odchodu mu stále patří třetí příčka v produktivitě týmu. V Litvínovu Duda podepsal smlouvu do konce tohoto ročníku. Verva je pro Dudu již osmým extraligovým působištěm. Kromě Energie hrál také ve Spartě, Plzni, Slavii, Českých Budějovicích, Chomutově a Liberci.

Kromě dvacetiletého obránce Marka Baránka, který v letošní sezoně zatím působil spíše v prvoligovém Mostě, získalo mužstvo karlovarské Energie také útočníka Jakuba Svobodu z týmu Dynamo Pardubice, jehož vedení si od pětadvacetiletého hokejisty slibovalo více. Svoboda přišel na Východ Čech v létě ze Zlína a v 28 zápasech zaznamenal čtyři góly a čtyři asistence.

„Jakub Svoboda měl v našem týmu plnit roli střelce. Bohužel se mu střelecky nedařilo tak, jak si představujeme,“ prozradil na klubovém webu Dynama generální manažer Pardubic Pavel Rohlík. Ten navíc doplnil: „V těchto dnech finišujeme jednání s adekvátní náhradou. Jakmile vše dotáhneme, rádi ihned zveřejníme veškeré podrobnosti.“

„Jakub Svoboda měl v našem týmu plnit roli střelce. Bohužel se mu střelecky nedařilo tak, jak si představujeme.“

Naopak na západě Čech si slibují, že by se Svoboda mohl střelecky probrat. „Máme špatnou produktivitu, dáváme málo gólů. Příchodem Jakuba Svobody si slibujeme zlepšení naší produktivity. Jedná se o útočníka, který je schopen dávat branky. Navíc je v ideálním věku. Zatím jsme domluveni na spolupráci do konce letošního ročníku. Pokud to bude fungovat, rádi bychom s Jakubem prodloužili smlouvu i na další sezonu,“ vyjádřil generální manažer Miroslav Vaněk pro web Energetiků.

Vaněk také prozradil, že u nadějného zadáka Marka Baránka, který si loni zahrál mistrovství světa dvacetiletých, se počítá spíše s variantou, že by sezonu dohrál v jihlavské Dukle. „V případě zranění některých hráčů bude zařazen do sestavy. Jeho hlavní role by měla nastat od příštího ročníku, kdy by měl být v základní sestavě,“ podotkl Vaněk, že s Baránkem do budoucna v Karlových Varech počítají.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz