Druhý zápas ve Varech a hattrick! Sedl jsem si s klukama, chválí Svoboda

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

V předchozích dvou zápasech dokázala karlovarská Energie vytěžit proti pražské Spartě pět bodů. Z posledního měření sil však vyšli vítězně hráči z hlavního města, kteří byli aktivnější a po zásluze vyhráli 5:3. Západočechy však může těšit výborný výkon jejich nové akvizice Jakuba Svobody, která se postarala o všechny tři branky domácího celku.

Sparta vstoupila do utkání velmi aktivně a v prvním dějství byla, až na několik málo výjimek, lepším celkem. Na začátku druhé třetiny však inkasovala z trestného střílení využitého právě Svobodou. Jenže Karlovarští se z vedení neradovali dlouho. Za necelé dvě minuty totiž hosté dokázali utkání otočit. „Je to strašná škoda, protože když dáte gól a za minutu a půl prohráváte, to nikdy neprohrává. Pak jsme dostali už jen jeden, zvedli jsme se a ve třetí třetině jsme byli vyrovnaným soupeřem,“ říká autor hattricku Jakub Svoboda.

Ve třetí části hry Energie dotahovala dvoubrankové manko. A nebyla od vyrovnání daleko. Nejdřív Svoboda dorazil střelu Bičánka, jenže pak přišla další branka hostujícího celku a Karlovarští prohrávali opět o dva góly. Pak přišla ještě do třetice přesná trefa domácího borce s jednadevadesátkou, ale kýženého vyrovnání se Energie nedočkala. Když vstřelil gól do prázdné brány Pech, bylo o vítězi rozhodnuto. „První dvě třetiny jsme určitě nebyli lepším týmem a Sparta měla spousty šancí. Nedávala ale góly a tím nám pomohla, protože to bylo pořád jenom 1:3. Ve třetí třetině jsme hráli velice dobrý hokej a začali jsme dotahovat, měli jsme víc šancí, akorát jsme to do konce nedotáhli.“

Po svém příchodu z Pardubic zamířil Jakub Svoboda do elitní formace k Rostislavu Maroszovi a Tomáši Rachůnkovi. Ve svém prvním utkání s „éčkem“ na hrudi si připsal jednu asistenci. V tom druhém zápase, proti pražské Spartě, se blýskl ještě mnohem výrazněji, když vstřelil všechny tři branky svého mužstva. „Sedl jsem si s klukama, jak s Rosťou, tak Rachnou, velice dobře. Hraje se mi s nimi velmi dobře a myslím, že pomohlo i to, že mám víc prostoru a času na ledě. Určitě se mi hraje lépe,“ komentuje novou spolupráci útočník, který den po duelu se Spartou oslaví šestadvacáté narozeniny.

Do západočeské KV Areny zavítalo ke střetnutí třicátého kola Tipsport extraligy přes pět tisíc diváků, kteří dokázali, že když se jich sejde takový počet, dokáží vytvořit skvělou kulisu. Svoboda je však na atmosféru zaplněné arény zvyklý.

„Samozřejmě se hraje dobře. Já jsem hrál pět let v Brně a tam jsou fanoušci asi někde jinde. Samozřejmě nic proti, tady byla také výborná atmosféra. I když jsme prohráli, tak jsme divákům ukázali, že umíme bojovat a umíme hrát hokej. Myslím, že jsme potěšili jejich oko.“

Sestřih utkání Karlovy Vary – Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz