Dříč Vitásek zastoupil Šimka. Mám radost, že body naskakují, kvituje

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

18. února 2017, 14:10

Jan Kousal

Bílí Tygři se krůček po krůčku přibližují Prezidentskému poháru a velký podíl na tom mají liberečtí zadáci. Radim Šimek dostal volno, rozhodnutí v zápase s Olomoucí tak obstaral jiný obránce. Ondřej Vitásek nahradil parťáka z reprezentace v první obranné dvojici se vším všudy a vítězným gólem přispěl k porážce Mory. „Mám radost, že body naskakují,“ přiznává vysoký sympaťák.

V Liberci se představila Olomouc a ta, jak už to tak často bývá, domácím pořádně znepříjemnila život. „Opravdu to bylo hodně ubojované. Makali jsme celý zápas a doslova jsme si to vydřeli. Tyhle zápasy nám mohou do závěru sezony jen pomoci,“ myslí si reprezentační bek. 

„Každý tam nechal všechno, například Lukáš Vantuch skvěle blokoval střely v oslabení. To bylo něco neskutečného. To je cesta, kterou chceme jít a budeme se snažit tak hrát,“ nastínil Vitásek plány lídra extraligového pořadí.

Běžela 32. minuta a stav byl vyrovnaný. Vitásek se trochu netypicky pohyboval v předbrankovém prostoru a jak se ukázalo, dobře udělal. „Milan Bartovič to vzal na modré více méně za mě. Nahodil puk a já jsem snažil clonit a tečovat. Zaplať pánbůh to tam spadlo, určitě nám to pomohlo,“ popsal svůj nejzářivější moment.

Vitásek patří v liberecké sestavě mezi zkušené borce, zahrál si na mistrovství světa, ale takovou sezonu jako letos ještě nezažil. Je až nezvykle produktivní. „I když jsem za to samozřejmě rád, mám jiné povinnosti. Musím dobře bránit, ale když mám příležitost, tak samozřejmě můžu podpořit útok. Mám radost, že body naskakují a doufám, že to tak bude pokračovat.

"Opravdu to bylo hodně ubojované. Makali jsme celý zápas a doslova jsme si to vydřeli. Tyhle zápasy nám mohou do závěru sezony jen pomoci."

Po zápase s Olomoucí došlo i na srovnání s Radimem Šimkem, který proti Hanákům pauzíroval. „Radim je víc ofenzivní. Hraje přesilovky, a tudíž má víc možností skórovat. Já se snažím podporovat kluky vepředu ve hře pět na pět. Třeba alespoň zavézt puk nebo něco zaclonit. To je moje práce. Jsem rád, že nám to pomáhá vyhrávat,“ přiznává šestadvacetiletý pilíř zadních řad.

Mluví se o Vitáskovi a Šimkovi, liberecká obrana se však může pyšnit ještě jedním reprezentantem. Slovenský národní dres totiž oblékl Adam Jánošík. „Tím, že jsem byl v národním týmu, tak jsem nebyl tak dlouho bez zápasu,“ pochvaloval si hokejista, který se pod Ještěd vrátil před touto sezonou.

O čem se v Liberci mluví? Pomalu začíná být aktuální téma Prezidentský pohár! „Pořád je tam rozestup takový, že když prohrajeme, tak se to hodně ztenčí. Musíme se snažit vyhrát každé utkání, což by nám Prezidentský pohár zajistilo,“ má jasno Vitásek. „Jdeme od zápasu k zápasu,“ přidává se odhodlaně Adam Jánošík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz