Dovolená Indiána? Přece safari, říká Cheechoo. Slovan mu odkývla žena

15. července 2016, 16:34

Jan Šimek

Ten příběh má jasné kontury. V sezoně 2005-06 řádil v NHL jako kometa a nasypal v ní 60 branek. Rok od roku však produktivita hráče s indiánskými předky klesala a rodák z městečka Moose Factory dokonce skončil až na farmě. Pro druhou šanci musel Jonathan Cheechoo za Atlantik. Vydal se do Evropy, kde sázel góly za Záhřeb a Minsk. Teď jej čeká nová mise v bratislavském Slovanu.

Od roku 2006, kdy za svůj úctyhodný střelecky počin v NHL dostal Maurice Richard Trophy, uběhla pěkná doba. Po konci v San Jose následovala epizoda v Ottawě, která se kanadskému útočníkovi moc nepovedla. V jejím dresu nastoupil k 62 utkáním, v nichž vstřelil jen pět branek a na dalších devět nahrál.

Další sezonu tak strávil pouze v AHL, kde válel za Worchester. V létě 2011 mu záchranné laso hodilo St. Louis, které nabídlo chlapíkovi s indiánskou krví dvoucestnou smlouvu, ale co naplat. Kompletní ročník 2011-12 totiž Cheechoo strávil v záložním celku Bluesmanů Peoria Rivermen a posun nepřišel ani v následující sezoně.

A tak nyní pětatřicetiletý borec musel konat. Rozhodl se zkusit štěstí v Evropě, konkrétně v Medveščaku Záhřeb hrajícím KHL. V něm střelecký zabiják procitl a v 58 zápasech zapsal 40 bodů za 19 branek a 21 asistencí. Pak si jej vyhlédlo Dynamo Minsk, kde patřil k výrazným oporám mužstva. Dokonce se vyrojily spekulace, že by kanadský bombarďák mohl získat běloruské občanství. Není divu. Vždyť ve 108 duelech za Minsk nasázel 40 gólů a přidal 47 asistencí.

Mertl vítá české parťáky. Krejčík a Smejkal budou hrát KHL v Záhřebu »

Po sezoně zamířil na Floridu, kde odpočíval společně s rodinou. Po krátkém volnu už ale spěchal zpátky k trénování a poslední měsíc se už připravoval na ledě. Ozvali se mu zástupci bratislavského Slovanu a Cheechoo dlouho neváhal.

„Když jsem manželce říkal, že mám nabídku z Bratislavy, bez váhání odpověděla: Jasně, vezmi to. Rodina se ke mně připojí někdy v srpnu. Už se moc těšíme až poznáme město a zemi,“ říká pro oficiální web Slovanu Bratislava.

Léto si kanadský bourák zpestřil zajímavou dovolenou. „Byli jsme v Africe a v jižní a střední Serengeti jsme absolvovali pravé safari. Bylo to úžasné. Takový výlet zažijete jen jednou za život. Viděli jsme nosorožce, žirafy, lvy, leopardy, gepardy, zkrátka všechno,“ popisuje s úsměvem Jonathan Cheechoo, před kterým nyní leží výzva jménem Slovan.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz