Domácí výhra po čtvrt roce? Slavili jsme, jak jen to šlo, směje se Pětník

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Letňanští mladší dorostenci nezažívali během úvodní fáze soutěže zrovna vydařené časy, na první domácí výhru si totiž museli počkat až do začátku prosince. Přišla nakonec v pravý čas, skalp předposledního Žďáru nad Sázavou znamená naději v boji o udržení. „Naděje je pořád veliká. Musíme ale pracovat jako tým a ne jako jednotlivci," ví útočník Letců Richard Pětník.

Letňany přitom do soutěže nevstoupily vůbec špatně. V prvních třech kolech základní části nejprve podlehly Žďáru nad Sázavou a Hradci Králové až v nastaveném čase, poté si dokonce jednoznačným poměrem 4:0 poradily s brněnskou Kometou.

Nicméně tím výčet úspěchů skončil. Téměř na tři měsíce! Nepříznivou bilanci odstartovala prohra na domácím ledě s libereckými Bílými Tygry, od té doby tým nedosáhl na body celkem čtrnáctkrát, jednou prohrál s Jihlavou v prodloužení. S šesti body a skóre 33:84 z osmnácti zápasů byli Letci nejhorším týmem skupiny Střed, do nadstavby tak nevstupovali v ideálním rozpoložení.

Po vysoké prohře v Brně je čekal zápas o všechno. Do Prahy přijel předposlední Žďár nad Sázavou a bylo jasné, že se bude lámat chleba. A hokejisté z hlavního města vyhráli přesvědčivě a možná také trochu překvapivě 5:1.

„V první třetině jsme jasně dominovali, tvořili si šance. Ve druhé jsme prvních deset minut nehráli podle našich představ, ale poté jsme se oklepali, vlítli do toho a dali jsme čtyři góly. O to se vstupovalo lépe do poslední části. Podrželi jsme si vítězství, a navíc se nám podařilo přidat ještě jeden gól," komentuje letňanské znovuzrození útočník Richard Pětník. Zároveň však opatrně dodává: „Na špatné období vzpomínáme těžce, ale pořád se jedná jen o jednu výhru. Nesmíme být na hrušce, musíme makat dál a pokusíme se urvat další."

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Na domácím ledě Letci zvítězili poprvé v sezoně. Sami hráči se zadrhli i během pozápasových oslav. Jako kdyby zapomněli, jak se dělá děkovačka... „V kabině jsme oslavovali, jak jen to šlo. Přece jenom jsme po tak dlouhé době konečně vyhráli. Při děkovačce jsme ani pořádně nevěděli, jakou máme zvolit. Nakonec jsme udělali klasické rybičky."

„Trenéři nás hodně motivovali, museli jsme vyhrát. Podařilo se nám to a za to jsme nesmírně rádi. Teď už jen musíme podávat takové výkony i v jiných zápasech," nabádá patnáctiletý forvard. Vítězství je pro pražský celek důležité z pohledu sebevědomí i naděje na záchranu. Ta ještě žije, i když Letce nečeká vůbec nic jednoduchého. Do konce nadstavbové části zbývá ještě 18 kol, ve hře je 54 bodů, na Žďár přitom ztrácejí devět.

„Jestli si někdo myslí, že je to rána z čistého nebe, tak není. Vidím u těch kluků, jak se snaží, jak bojují, pracují a chtějí. Rozhodně si takovou sérii porážek nezasloužili a byla jen otázka času, kdy skončí. Skončila teď. Zaplaťpánbůh," hlásí na klubovém webu asistent trenéra Marek Čurilla.

„Věřím v udržení, všichni tomu věříme. Není nic horšího, než když vidíte, že už je vše ztraceno a vy to musíte jen doplácat do konce. Tohle ale není náš případ."

„Naděje je veliká, pořád je o co bojovat. Důležité ale bude pracovat jako tým a ne jako jednotlivci. Prostě musí všichni makat a pomáhat si, ono to potom půjde ještě líp," dodává Pětník. Letci věří, že ještě doženou nejen Žďár, ale třeba i Pardubice, na které ztrácejí jen o bod víc. Právě s Dynamem se v dalším veledůležitém souboji potkají už ve středu.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz