Do akce jde i ženská šestnáctka, v Klášterci hraje odvety s Němkami

Foto: Martin Mašek

Je jenom jediný týden v celé sezoně, kdy hrají všechny české reprezentace. Ta nejmladší dívčí se pozvolna chystá na prosincový turnaj ve Zlíně, nyní ji čeká tradiční domácí odvetné dvojutkání s Německem.

Hokejistky do 16 let po vedením trenéra Romana Heindla ubojovaly oba úvodní duely na německé půdě. V Selbu porazily domácí tým 1:0 a 2:1 díky brankám Dominiky Malické, Anny Jiřiny Pavlasové a Barbory Bartákové.

„Z předvedené hry ale moc radosti nemám. Byly to úvodní zápasy nové sezony, před nimi jsme měli tři tréninky, kde jsme v rychlosti zapracovali na základních věcech. Do družstva zabudováváme nové hráčky, tak bude všechno chvilku trvat, než se nám podaří vtisknout týmu obstojnou herní tvář. Na druhou stranu mě potěšila snaha a elán některých nových a mladších hráček,“ přiznal tehdy Heindl.

Lepší chaos než leklý výkon, říká Heindl. U hokejistek rozjel druhý rok »

Teď se chce zkušený kouč se svým týmem po herní stránce zase posunout, než dojde na náročný prosincový turnaj ve Zlíně proti starším soupeřkám.

Na akci v Klášterci nad Ohří se bude moci opřít o hráčky, které už si vyzkoušely i osmnáctku – Julii Pejšovou, Karolínu Sýkorovou, Hanu Haasovou a Gabrielu Hrubanovou. Staršímu výběru tentokrát „pustil“ Annu Kalovou a mezi náhradnicemi nechal Lucii Gruntovou, zato povolal dvě debutantky: Adélu Wojnarovou z Poruby a Andreu Trnkovou z Chocně.

Reprezentace se sejde ve středu 7. listopadu odpoledne, v Klášterci tak stihne pět tréninků, aby naskočila na Němky plně připravená. Zápasy pak odehraje v sobotu od 17 a v neděli od 13 hodin.

Nominace českého týmu

Brankářky:
Julie Pejšová (Příbram), Kateřina Dvořáková (Benešov).

Obránkyně:
Denisa Habartová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Anna Václavková (Černošice), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Lucie Kučerová (Vítkovice), Adéla Wojnarová (Poruba).

Útočnice:
Karolína Veverková (Kadaň), Barbora Bartáková (Příbram), Hana Haasová (Opava), Anna Jiřina Pavlasová (Děčín), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Adriana Dubová (Kutná Hora), Karolína Sýkorová (Liberec), Beáta Svatošová, Andrea Trnková (obě Choceň), Dominika Malická (Třinec), Aneta Dýcková (Vlašim), Markéta Mazancová, Lucie Eignerová (obě Sušice).

Náhradnice:

Brankářka: Alexandra Hřívová (Nový Jičín). Obránkyně: Tereza Mašková (Cheb), Lucie Vávrová (Vsetín). Útočnice: Tereza Czerweková (Sušice), Lucie Gruntová (Kadaň), Natálie Brichová (Kutná Hora), Zuzana Trnková (Třebíč), Pavlína Horvátová (Sokolov).

Realizační tým:

Manažerka: Petra Herzigová
Hlavní trenér: Roman Heindl
Asistent trenéra: Roman Kosina a Martina Pousková
Lékařka: MUDr. Andrea Jakešová
Hospodář: Josef Polenský

Program zápasů (Klášterec nad Ohří)

Sobota 10. listopadu:
17:00 Česko – Německo

Neděle 11. listopadu:
13:00 Česko – Německo

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz