Disciplinárka trestala tvrďáky, Nedomlel a Štich mají stopku

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Disciplinární komise Tipsport extraligy se zabývala úlety dvou důrazných zadáků, boleslavského Davida Šticha a sparťanského Richarda Nedomlela. Štich za pokus o napadení rozhodčích vyfasoval stopku na tři soutěžní zápasy a navrch finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny, Nedomlel po zbytečném zákroku na Jozefa Kováčika přijde o tři utkání čtvrtfinále Generali play off.

Fanshop

Richard Nedomlel v úvodním čtvrtfinálovém utkání proti Brnu zbytečně sestřelil soupeřova beka Jozefa Kováčika, za což od hlavního sudího Daniela Pražáka viděl trest na pět minut plus do konce utkání za napadení. Důrazný sparťanský zadák si z duelu odnesl celkem 41 trestných minut a bylo jasné, že jeho jednáním se bude zabývat disciplinárka v čele s Karlem Holým.

Nedomlelův úlet? Byl jsem mimo, hlásí Kováčik. Zastal se ho Vincour »

"Nedomlel ve vysoké nájezdové rychlosti zasáhl svou levou paží Kováčika do zad a trefil také oblast hlavy a krku. Za zcela zásadní při rozhodování o výši a druhu trestu považuju skutečnost, že zákrok byl veden na protihráče, který se nenacházel v držení kotouče, navíc zezadu a zcela mimo Kováčikův zorný úhel," líčí šéf disciplinární komise, jenž sáhl ke stopce na tři utkání.

"Nedomlel si musel být svého jednání vědom, o situaci měl dobrý přehled a přesto neudělal nic, aby se střetu vyhnul. V konečné fázi zákroku se navíc zpevnil, čímž dosáhl vyšší intenzity střetu. Musel vědět, že zákrokem může dojít k zasažení hlavy a krku i následnému možnému vážnému zranění protihráče, který se na střet nemohl adekvátně připravit," dodává Holý.

Ten se zabýval také úletem boleslavského obránce Davida Šticha, jenž si z rozhodujícího duelu předkola play off odnesl neskutečných 55 trestných minut. Důrazný hokejista nejdřív napadl chomutovského Ivana Humla a vzápětí nechybělo mnoho, aby inzultoval hlavního rozhodčího Jana Hribika. Zákrok na Humla disciplinárka nepotrestala, ovšem následné běsnění už ano.

"Pouze včasný a důsledný zásah čárových rozhodčích Stanislava Barvíře a Petra Blümla Štichovi zabránil v tom, aby se s hlavním rozhodčím Janem Hribikem fyzicky střetl. Samotný prokázaný pokus fyzicky se s rozhodčím střetnout je porušením příslušného pravidla." Holý incident překvalifikoval z nesportovního chování na napadání rozhodčích a Štichovi udělil stopku.

Boleslavský obránce v úvodu nového ročníku přijde o tři zápasy a navrch musí zaplatit pokutu ve výši deseti procent ze základní měsíční odměny. Předseda disciplinární komise přihlédl k tomu, že David Štich byl v posledních dvou letech vícekrát trestán. V letošní sezoně vynechal kvůli disciplinárním trestům celkem šest střetnutí a v lednu navrch platil finanční pokutu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Podmínky užití | Reklama - © Copyright: BPA sport marketing a.s. & eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz