Disciplinárka trestala: Kotvan trefil Tomicu, přijde o dva zápasy

Foto: hokej.zlin.cz

2. prosince 2014, 17:57

Adam Bagar

Podstatně méně práce, než v uplynulých týdnech, měla tentokrát disciplinární komise Tipsport extraligy! Ta se po víkendových střetnutích elitní tuzemské soutěže zabývala pouze zbytečným zákrokem zlínského obránce Oldřicha Kotvana, který na konci prvního dějství nedělního duelu poslal k zemi slávistického útočníka Marka Tomicu. Hokejoví soudci sice zákrok ocenili menším trestem, ale disciplinárka Kotvanovi přidala zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání.

Předseda disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý se ostrým zákrokem Oldřicha Kotvana na Marka Tomicu zabýval na základě podnětu pražské Slavie, která nebyla spokojena s oceněním přestupku, za nějž hlavní rozhodčí Lacina s Hradilem udělili pouze menší trest za faul kolenem, a podle disciplinárky chybně.

"Po prostudování videozáznamu jsme dospěli k závěru, že byl zákrok veden čelně na protihráče v držení kotouče, který se snažil blížícímu se zásahu tělem vyhnout do středu hřiště. Hráč na to reagoval změnou postavení do směru jízdy, přičemž došlo současně k zásahu paží na břicho i kolena na koleno," hlásí Karel Holý.

Na zákrok Oldřicha Kotvana na Marka Tomicu se podívejte zde

"Přestože jsme v zákroku neshledali primární úmysl zasáhnout protihráče kolenem a zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, došlo k zásahu kolena, což může ve svých důsledcích vést i k těžkému zranění," říká předseda disciplinárky, ta Kotvanovi zastavila činnost na dvě soutěžní utkání s účinností do 7. prosince.

Disciplinární komise Tipsport extraligy přitom vzala v úvahu to, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč Marek Tomica zápas pro poranění nohy nedokončil. Vysoký zadák. který v letošním ročníku nasbíral v 24 kláních už sedm bodů, vynechá následující utkání s Mladou Boleslaví a Brnem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz