<

Díry v ledu, hodinová přestávka a 20 nájezdů. Na Spartě se hrálo 204 minut

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Bitva Sparty s Vítkovicemi začala už s úderem patnácté hodiny, ale rozuzlení se 15115 fanoušků dočkalo až krátce před půl sedmou. Drama v O2 areně trvalo neskutečných 204 minut. Nejdřív se dlouho nehrálo kvůli problémům s ledem a nakonec se šlo až do nájezdů, které rozhodla až desátá série. Pražané slavili výhru 4:3, hrdinou večera se stal Jiří Černoch.

Ale po druhé části možná mnozí fanoušci pochybovali o tom, zda se vůbec jeden z taháků kola dohraje. Za oběma brankami se objevily díry v ledu, a tak po krátkém veřejném bruslení byly oba týmy poslány do kabin. A tam dlouho vyčkávaly. Ledaři dělali, co bylo v jejich silách, jenže led v O2 areně je dál zlobil. Druhá přestávka se nakonec protáhla z osmnácti minut na rovnou hodinu, pro aktéry nic příjemného.

"Bylo to těžké asi pro každého, ta hodina bez pohybu byla znát úplně na všech. My jsme byli stejně tuzí jako oni. Určitě to ovlivnilo třetí třetinu v tom smyslu, že se začalo v pomalejším tempu, ale oba týmy na tom byly stejně," líčí vítkovický gólman Patrik Bartošák, který dlouhou přestávku strávil v klidovém režimu. "Betony jsem si nesundával, jenom jsem si lehl na zem, dal nohy nahoru a čekal," popisuje.

"Kdybych se chtěl nějak rozcvičovat, tak bych se akorát unavil a potom ve třetí části nestíhal. Snažil jsem se nabrat co nejvíc sil a připravit se na to mentálně. Bylo to těžké především po psychické stránce, protože se snažíte soustředit, ale během takové dlouhé pauzy už se vám do hlavy dostávají jiné myšlenky. Bylo to spíš o tom udržet koncentraci, což se nám podařilo," líčí opora vítkovického brankoviště.

Lukáš Pech zakřičel, ať jedu, líčí hrdina Černoch

Vítkovice však v závěrečném dějství hubené vedení ztratily. "Nám možná ta přestávka trošku pomohla. Kluci si vyčistili hlavy, udělali jsme si jednu poradu, pak ještě druhou. Věděli jsme, že to asi půjde těžko a že nás čeká urputná obrana, ale myslím, že si kluci za nepříznivého stavu 1:2 orazili, vyčistili hlavy a možná jim to pomohlo víc než soupeři," přiznává sparťanský asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

"Je to tak, možná nám to paradoxně opravdu pomohlo, že jsme se uklidnili a pak na ně vlétli. Moc jsme dlouhou pauzu neřešili, prostě se stalo a čekali jsme. Někdo šel na kolo, ale já třeba seděl, dal si nohy nahoru a odpočíval," prozrazuje Jiří Černoch. "Jasně, že jsme byli zpočátku takoví ztuhlí, ale ono se to rychle rozjezdilo," usmívá se hrdina nedělního souboje, který se protáhl na neskutečných 204 minut.

"Dlouhá přestávka? Kluci orazili, vyčistili hlavy a možná jim to pomohlo víc než soupeři."

Sparta ztrácela, ale 28 sekund před koncem jí vystřelil prodloužení Zbyněk Michálek a skvělý obrat dokonal v nájezdovém maratonu právě Jiří Černoch. Rozhodla až desátá série. "Nejsem žádným nájezdovým specialistou, takže jsem ani moc nečekal, že bych jel. Ale říkal jsem si, že kdyby se to protáhlo, tak by mohla přijít moje šance," prozrazuje Černoch, jenž pokukoval po trenérech, zda na něj ukážou.

"Lukáš Pech pak zařval, ať mě tam dají. Tak jsem skočil na led a naštěstí to tam spadlo." Mladý střelec nic nevymýšlel a překonal Bartošáka přesně mířenou střelou pod lapačku. "Byl jsem rozhodnutý, co udělám. I když jsem tam neviděl místo, tak jsem to zkusil a je z toho vítězný gól," září spokojený sparťanský útočník, který se trefil už ve druhé části. "Asi nejlepší zápas v kariéře," culí se po třetí výhře v řadě.

Sestřih utkání HC Sparta Praha – HC VÍTKOVICE RIDERA

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz