Děti si zvyknou na spolupráci, kvituje Chalupa míčový turnaj v Ledči

Jak si poradí malí hokejisté a hokejistky s míčem? Na to byli zvědaví v Ledči nad Sázavou, kam dorazily děti ročníku 2009 z Humpolce a proti domácím vrstevníkům si vyzkoušely rovnou čtveřici sportů.

Teď už se všichni pomalu zase těší na led, ale na konci června bylo v Ledči nad Sázavou rušno v tělocvičně. Ročníky 2009 z místního klubu a z Jiskry Humpolec strávily zábavný den plný míčových her. Vyzkoušely si fotbal, florbal, házenou a přehazovanou.

„Jak děti, tak rodiče z toho byli unešení, všichni turnaj chválili. Myslím, že se povedl parádně,“ říká regionální trenér Milan Chalupa, jenž další z multisportovních akcí organizoval. „Je to hodně užitečná věc. Jde o to, aby se malé děti naučily hrát nejenom lední hokej, ale i míčové hry a další sporty mimo led.“

Na některé sporty děti nejsou tolik zvyklé a jsou mezi nimi vidět rozdíly. Všechno se ale musí postupně učit. „Třeba třeťáci nebo čtvrťáci to mají s fotbalovým míčem velice těžké, ale s menším míčem je to zase o něčem jiném. Učí se hrát a zvykají si na spolupráci. V trojicích, čtveřicích, pěticích...“ vysvětluje Chalupa.

I když je jiný hrací předmět, jiná plocha a jiná pravidla, základní princip mají všechny týmové sporty stejný. „Je to o spolupráci, a ne vzít puk a projet s ním celé hřiště. Kdo je v těchto malých kategoriích šikovný, ten to zvládne. Ale tady to moc nejde, musejí si pomáhat, navzájem se ukazují, hledají si volný prostor a jdou přes nahrávky,“ pokračuje legendární obránce.

Až se bude dětem na Vysočině blížit start hokejové sezony, můžou se těšit na další podobnou akci. „V srpnu určitě nějaký turnaj uspořádáme. Jedeme do Humpolce a do Světlé, tak tam se budeme snažit udělat něco podobného,“ dodává regionální trenér Milan Chalupa.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz