Děda by byl na mě pyšný, hlásí Musil. Rada od táty? Hraj tvrdě!

Foto: Jaroslav Legner, iSport.cz

19. dubna 2017, 17:53

Adam Bagar

S cílem zabojovat o světový šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem se k českému národnímu týmu už v úterý připojil obránce David Musil, jenž může navázat na úspěchy svého tatínka Františka a dědečka Jaroslava. Oba v reprezentaci odehráli více než sto zápasů a na MS získali zlato. David se premiérově představí už ve víkendových zápasech v Německu. "Je to krásný pocit a velká pocta," přiznává.

David Musil moc nečekal, že by pozvánka od Josefa Jandače mohla přijít. "Bojovali jsme o play off, takže jsem nad tím ani tolik nepřemýšlel, ale když mi pak trenér zavolal, tak jsem byl moc rád," přiznává čtyřiadvacetiletý obránce, který se pokusí dostat do konečné nominace na MS v Německu a Francii. "Budu bojovat a hrát co nejlépe umím. To je jediné, co můžu dělat. Potom už je to na trenérovi," ví Musil.

Ten přiletěl do Česka v sobotu a v úterý už se hlásil trenéru Jandačovi v pražské Tipsport areně. "Měl jsem pár dní volno, které jsem strávil doma s rodiči." A otec František, který je světovým šampiónem z roku 1985, mu stačil udělit pár cenných rad. "Říkal, že první dojem je důležitý, ať do toho dám všechno. A taky že mám hrát tvrdě, což je asi nejdůležitější," sděluje Musil, který prý otcovo zlato nikdy neviděl.

"Pro mě bylo vždycky snem zahrát si NHL a za národní tým."

Časový posun mu problém nedělá, před víkendovou premiérou v seniorské reprezentaci se musí poprat spíš s jinými rozměry kluziště. "Je to trošku rozdíl, ale to asi nebude problém," líčí David Musil, jenž si splní velký sen. "Hrát za nároďák je pro každého čest, pro mě bylo vždycky snem si zahrát NHL a za národní tým," prozrazuje důrazný obránce, který čeká, že bude před víkendovým debutem nervózní.

"To je tak vždycky, když někam jdete nově," usmívá se defenzivně laděný zadák. Spoluhráči mu však určitě pomůžou. "Překvapilo mě, že tady znám celkem dost kluků. Hlavně z mistrovství světa osmnáctek a dvacítek." Před čtyřmi lety hrál na šampionátu dvacítek v týmu s útočníkem Tomášem Hykou a už o rok dříve se potkal i s brankářem Petrem Mrázkem a útočníky Jiřím Sekáčem nebo Petrem Holíkem.

Šanci jsem nedostal, ale chci dál bojovat a dostat se do NHL

Jen škoda, že jeho debut na mezinárodní scéně v seniorském národním týmu neuvidí jeho dědeček Jaroslav Holík. "Určitě to zamrzí. Vždycky mě chválil, chtěl po mě to nejlepší. Myslím, že by na mě byl pyšný," ví David Musil. "Ale taky snil o tom, abych si zahrál NHL. A jsem rád, že mohl vidět aspoň to, jak jsem hrál v nejlepší lize na světě," pokyvuje bek, který letos působil v nižší AHL v Bakersfieldu a Tucsonu.

"Myslím, že to byla docela dobrá sezona. Na chvilku jsem byl povolán i do prvního týmu, šanci jsem však nedostal. Musím být trpělivý," uvědomuje si David Musil, který zatím v NHL odehrál za Edmonton jen čtyři utkání. "Je to i trochu o štěstí, já tu šanci nedostal, ale chci dál bojovat a dostat se tam. Ještě rok chci zůstat. Zatím jsem bez smlouvy, tak uvidíme, jaké budou nabídky. Dle toho se zařídím," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz