Další ztráta pro národní tým! Rutta na MS nepojede, Chicago ho nepustí

Foto: Michal Eger

11. dubna 2018, 12:57

Adam Bagar

Kouč českého národního týmu Josef Jandač se musí na světovém šampionátu v Dánsku obejít bez Jana Rutty! Zkušeného beka, který měl patřit k oporám defenzivních řad, na turnaj nepustí jeho klub Chicago Blackhawks. Po středečním tréninku o tom informoval asistent Jiří Kalous.

V úterý čeští trenéři oznámili, že se do přípravy zapojí Filipové Chytil a Chlapík, ale už další den museli skousnout také nepříjemnou zprávu. Jan Rutta se na MS těšil a už dřív prozradil, že moc rád přijede reprezentovat, jenže Chicago mu vystavilo stopku.

„Je to nepříjemná zpráva a citelné oslabení.“

„Od Jirky Fischera jsme dostali esemesku, že Honzu v organizaci neuvolnili, takže na turnaji hrát bohužel nebude. Zatím nemáme bližší informace, v Americe je nyní hluboká noc. Až se s Jirkou spojíme, budeme vědět více,“ řekl novinářům český asistent.

První posily z NHL! K národnímu týmu se připojí Chytil s Chlapíkem »

Jan Rutta nebyl v minulých týdnech zdravotně úplně fit, přesto může premiérový ročník v NHL hodnotit pozitivně. Za Chicago sehrál 57 utkání, dal šest gólů, přidal 14 asistencí, byl nejproduktivnějším českým bekem v lize a vybojoval nový kontrakt.

„Je to nepříjemná zpráva, protože Honza podával v Chicagu výborné výkony a je velká škoda, že se nemůže zúčastnit mistrovství světa. I z toho důvodu, že je pravák, který by se nám hodil do přesilovek. Je to citelné oslabení," přiznal zklamaný Jiří Kalous.

Šimek? Zatím jsme na něj bohužel nedosáhli

Trenérský štáb sleduje také situaci kolem Radima Šimka, obránce San Jose hrál celou sezonu v AHL. „V současné době je pořád na farmě, neustále však musí být připravený, kdyby si ho vyžádali Sharks pro play off. Zatím jsme na něj bohužel nedosáhli.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz