Další výprask! Nic podobného jsem nezažil. Fanoušky lituju, hlásí Huml

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Chomutov prohrál i druhé domácí utkání předkola, a do Mladé Boleslavi tak odjede za stavu 0:2. Bruslaři Pirátům ve dvou zápasech nasázeli třináct branek a hrají nejlepší hokej v sezóně. Mezi nejzkušenější hráče chomutovské kabiny patří Ivan Huml, jenž nic podobného ve své kariéře nezažil. „Zbraně nesložíme a v Boleslavi necháme všechno. Lituji naše fanoušky,“ říká Ivan Huml.

Piráti ve dvou zápasech třináctkrát inkasovali, vstřelili pouze dvě branky a nemůžou najít účinný recept na Bruslaře. „Těžko se mi to hodnotí. To, co jsme předvedli, nemá s play off nic společného. Nehrajeme, co jsme si řekli. Boleslav předvádí jednoduchý hokej a my nejsme schopní se s tím vyrovnat,“ uvádí Huml.

Pětatřicetiletý útočník hrál v NHL, české a finské nejvyšší soutěži, kde nastupoval například za Kärpät Oulu, České Budějovice nebo Boston Bruins. „Ve své kariéře jsem nikdy nic takového nezažil. Zatím je to totální kolaps našeho herního systému. Musíme si říct něco v kabině, aby do Boleslavi přijel vyměněný tým,“ apeluje první centr Pirátů.

Chomutovští měli v základní části velmi dobrou domácí bilanci a většina přestřelek skončila v jejich prospěch. V play off zatím tuto statistiku nepotvrzují. „Je mi líto našich fanoušků kvůli tomu, na co se tady museli 120 minut koukat. Je to smutné. Celou sezónu se na tohle připravujeme, a pak předvedeme takové výkony,“ říká Ivan Huml smutným hlasem.

Bruslaři sfoukli Piráty šesti góly a mají mečbol »

Mladá Boleslav se ne nadarmo jmenuje Bruslařský klub, jelikož se hráči v černozelených dresech dostávají často do přečíslení nebo samostatných úniků. „Boleslav má sedm nebo osm přečíslení v jedné třetině, tak se hrát nedá,“ přiznává odchovanec Kladna. „Hraje jednoduše, my děláme chybu za chybou, které soupeř trestá. V přesilovkách nejsme schopni zakončit. Nic nefunguje, takže se v tuhle chvíli nemáme, o co opřít,“ dodává.

Ke třetí a případnému čtvrtému utkání se série přesune do města automobilů, kde na Piráty čeká těžký úkol. „Šance pořád je. Už jsem v takové situaci v kariéře byl. Boleslav hraje dobře, má velké sebevědomí, ale poslední krok je vždycky hodně těžký,“ připomněl. „My zbraně nezabalíme. Všem můžu slíbit, že v Boleslavi necháme všechno, protože nechceme zakončit sezónu, tak jako poslední dva zápasy,“ ujišťuje Ivan Huml.

Piráti si dávali před sezónou cíl umístit se do desítky, což nad očekávání splnili a do posledních zápasů bojovali o přímý postup do čtvrtfinále. „Odehráli jsme solidních dvaapadesát kol, kdybychom potom takhle odevzdali předkolo, bylo by to smutné,“ povzdychl si.

Ivan Huml byl na konci sedmé minuty vyloučen na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl, která ale nevystoupala nad jeho pas. „Nejsem odborník na pravidla. Já jediné, co vím, že z mojí strany tomu nešlo nijak zabránit. Ale teď už to není podstatné. Můžeme si jenom říkat, jestli by zápas vypadal jinak, kdyby to faul nebyl. Já myslím, že ne, protože náš výkon nebyl dobrý předtím ani potom,“ nekličkuje.

Právě v dlouhém oslabení dostali Chomutovští první gól, který odstartoval druhý debakl. „Moje vyloučení ten zápas sice ovlivnilo hodně, ale nemůžeme se na to vymlouvat,“ ví Huml. „Krev tam byla, zásah do obličeje to byl, ale pravidla v tuhle chvíli neznám,“ popisuje.

Vladimír Růžička starší ani na střídačce nešetří hlasivky a důrazně své svěřence upozorňuje na nedostatky. „Hukot už trochu proběhl. Nemůžeme nikomu říct, že by se na to vykašlal nebo k tomu špatně přistoupil. Všichni chceme vyhrávat, přistupujeme k zápasům zodpovědně, ale musíme něco změnit jako tým. Musíme všichni začít hrát jednoduše, sáhnout si do svědomí a hrát srdcem,“ uzavírá Ivan Huml.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz