Další velká posila pro Kometu! Z KHL do Brna míří bojovník Martin Zaťovič

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

13. června 2016, 10:17

Václav Jáchim

Už se zdálo, že velkým letním posilám bude v Kometě konec, ale kdepak. Brněnský klub angažuje dalšího znamenitého hráče, z ruské Kontinentální ligy míří do týmu Martin Zaťovič. Účastník tří posledních světových šampionátů uzavřel angažmá v ruské Ladě Toljatti, netajil se chutí dál pokračovat na východní frontě, nicméně bývalý útočník Karlových Varů nakonec hlásí návrat do Tipsport extraligy. "Martin všechno hodně zvažoval, nabídka Komety ho oslovila. S vedením klubu se dohodl na víceleté smlouvě," řekl hokej.cz zástupce hráče Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Bojovný útočník tedy znovu míří do tuzemské nejvyšší soutěže, ačkoli ještě během mistrovství světa v Rusku se Zaťovič vyjadřoval ve smyslu, že by rád pokračoval za hranicemi. "Pro Martina to byla priorita, nejlépe dál Rusko," potvrdil Vůjtek. "Možností se rýsovalo víc, měli jsme dál rozjednané varianty v KHL i jinde." Kdyby český reprezentant počkal, mohlo dopadnout leccos jinak, trh v Rusku ani jinde samozřejmě není uzavřený. Ovšem o hráče projevila zájem Kometa - a to rozhodlo.

"Nabídka od Libora Zábranského byla na úrovni, návrhy však předložily i jiné české kluby. Není korektní je konkrétně jmenovat, ale šlo o zajímavé možnosti. Martin dlouho váhal, Kometa o něj hodně stála. Posléze došlo k dohodě, výsledkem je podepsaná smlouva," doplnil hráčův agent. Jednatřicetiletý Zaťovič hrál extraligu dosud jen v Karlových Varech, odkud po šampionátu 2014 odešel do Toljatti. Dva roky v KHL nyní střídá návrat do vlasti.

Podle Vůjtka sehrálo roli víc důvodů. "Nabídka Komety byla zajímavá, jednání Libora Zábranského korektní a věcné. Hodně se projevilo i to, že Martin žije v Přerově, do Brna to nebude mít daleko. Do Komety nedávno přešel Ondra Němec, s nímž Martin hrával a oba jsou kamarády. Martin bral v úvahu samozřejmě i ambice klubu a skvělé fanoušky, na ně se hodně těší," vypočítal Vůjtek veškeré okolnosti, jež jeho klient zvažoval.

Zaťovič se na nový ročník chystá individuálně, nic na tom nezmění ani dohoda s Kometou. "Martin je takhle zvyklý, k týmu se přidá až v červenci, kdy brněnský tým začne trénovat na ledě," doplnil Vůjtek. Chlapík, který v národním týmu sehrál 59 zápasů a nastřílel 13 branek, je dalším ostříleným hokejistou, jenž výrazně zkvalitní kádr Komety.

Libor Zábranský už dřív přivedl Ondřeje Němce, Michala Gulašiho, Jana Štencela, Martina Erata, Marka Haščáka nebo Marka Kvapila. Brňané mají před novou sezonou velké ambice, hráčská injekce je vydatná a kvalitní. Zaťovič bude bezpochyby platný. Za poslední sezony sehrál v Ladě Toljatti 114 zápasů, vstřelil 20 branek a přidal 21 nahrávek. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz