Další ofenzivní posila pro Plzeň, z Komety přichází Tomáš Svoboda

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

23. prosince 2015, 11:48

Václav Jáchim

V aktuální tabulce Tipsport extraligy jsou třetí, přesto hokejisty Škody Plzeň potkaly docela velké změny v ofenzivních řadách. Některé vyplynuly z odchodů slovenských útočníků Marcela Hossy a Jána Sýkory do Třince, odkud naopak dorazil střelec Erik Hrňa. Ale především - Západočeši mají na marodce trio Ryan Holweg, Nicholas Johnson a Jan Schleiss, klub tedy musel reagovat. Čerstvou posilu naša Škoda v kádru Komety, odkud bleskově přichází Tomáš Svoboda.

Někdejší útočník Slavie či Vítkovic začal ročník v prvoligové Třebíči, pak se vrátil do kádru trenéra Hadamczika, nyní bývalý reprezentant znovu zvedá kotvy. Jak plzeňský klub informuje na svém webu, Svoboda bude na západě Čech hostovat do 25 ledna 2016 s tím, že spolupráce posléze může být prodloužena do konce sezony.

Úkol plzeňského novice je jasný: zvýšit útočnou sílu a pomoci nahradit marody. "Vzhledem ke zranění v našich útočných řadách jsme museli na tuto situaci reagovat. Tomáš Svoboda je jeden z hráčů, kteří byli na trhu k dispozici. Je to zkušený hráč, který v předchozích letech ukázal, že góly dávat umí a slibujeme si od něj, že nám pomůže v naší situaci,“ říká k jeho příchodu sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Svoboda v letošní Tipsport extralize sehrál za Kometu 16 utkání, vstřelil tři góly a přidal pět nahrávek. Brňany opustil už loni, kdy zamířil na výpomoc do Vítkovic. Jeho pozice v Kometě letos nebyla úplně pevná, o možném stěhování Svobody jinam se mluvilo už dřív. Aktuální změna může šikovnému bruslaři přijít vhod, v Plzni bude pravidelně nastupovat, první zápas by měl sehrát už 26. prosince na ledě Karlových Varů.

Vedení Plzně angažovalo Svobodu po úterní porážce s Libercem, kterou nedohrál Jan Schleiss. Talentovaný útočník se na konci první třetiny srazil s Radimem Šimkem a utrpěl přetržení křížového vazu v koleně, navíc s podezřením na utržení postranního vazu. Bylo zřejmé, že Schleisse čeká operace a dlouhá léčba, kterou odborníci odhadli až na půl roku. Když k tomu připočteme dlouhodobé marody Hollwega a Johnsona, ofenziva Škody nutně potřebuje nové bojovníky. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz