Další obrat! Češi slaví na ruské akci druhou výhru, Kanadu zlomil Mozík

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

15. prosince 2017, 19:49

Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Čeští bojovníci se po výhře nad Finy přesunuli do Moskvy, kde ukázali další parádní obrat. Národní tým v pohledné bitvě přetlačil Kanaďany 4:1, když na úvodní branku Ellisona reagoval góly Michala Řepíka a Vojtěcha Mozíka, který duel rozsekl v přesilové hře. Jandačova družina v olympijské generálce šlape, na Channel One Cupu bere druhou výhru! Turnaj zakončí v neděli soubojem se Švédy.

Národní tým po náročném přesunu do Moskvy vynechal polední rozbruslení. Svěřenci trenéra Josefa Jandače šli rovnou na Kanadu, ovšem posilněni domácím triumfem nad Finskem. Jen z hlediště večerní souboj sledovali Jordán, Šulák a Holík. Naopak poprvé do Channel One Cupu zasáhli Polášek, Vitásek, Kovář, Sekáč, Horák a také brankář Francouz, jenž podle předpokladů dostal přednost před Furchem.

Opora Čeljabinsku zasahovala v první části pouze pětkrát, ale v rychlé, důrazné bitvě musela být neustále ve střehu. Do největší šance javorových listů se po pohledné akci na jeden dotek dostal Beck, Noreau pak ztroskotal na jisté české obraně. Reprezentanti se zámořského soka nezalekli a také hrozili. V dobré střelecké pozici trefil Mozík jen připraveného Brusta, který za pár sekund kryl i pokus Řepíka.

Ondřej Němec po tvrdém duelu s Kanadou

Úvodních dvacet minut branku nepřineslo a bezbrankové skóre nezměnila ani bláznivá pasáž mezi 24. až 26. minutou. Kanaďané převzali aktivitu a Francouz postupně v dobrých pozicích vychytal Roye, Robinsona i Frattina. Na opačné straně se Horák parádně protáhl mezi dvěma kanadskými beky a trefil břevno, což následně potvrdil i videorozhodčí. Tenhle hokej se musel zaplněnému Parku legend líbit.

Dlouho však chyběly góly. Ten první přišel v čase 31:32, kdy Kanaďané potrestali zákrok Řepíka. Na levém kruhu dostal až moc prostoru Matt Ellison, který prostřelil Francouze přesně nad lapačku – 0:1. Češi makali a 29 sekund před druhou sirénou za to byli odměněni. Mozíkova přihrávka prošla přes obránce až na Michala Řepíka a ten osamocený před bránou zasunul puk za ležícího Brusta – 1:1.

Josef Jandač po výhře nad Kanadou

Čechům na konci druhé části vypadl Kubalík, kterého vedle kanonýrů Růžičky a Metla nahradil Lev. A právě jeho parťáci z útoku mohli poslat Čechy do vedení. Nejdřív se plzeňský útočník řítil sám na Brusta, zanedlouho protáhl kanadského brankáře i hrdina bitvy s Finy. Obrat přišel až v první české přesilovce. Na vrcholu pravého kruhu napřáhl Vojtěch Mozík a Brust při jeho projektilu nic neviděl – 2:1.

Parta kolem trenéra Jandače se v závěru rozhodně nesoustředila jen na bránění výsledku, ale chtěla přidat uklidňující branku. Kanaďané těžko nacházeli cestu k Francouzovi a závěr si navíc komplikovali vyloučeními. Češi už si vítězství pohlídali, v závěru navíc potvrdili druhou výhru na turnaji dvěma trefami do odkryté klece. Nejdřív mířil přesně po luxusní přihrávce Sekáče Martin Erat – 3:1. A čtyři sekundy před koncem Michal Řepík – 4:1.

Výsledek druhého utkání české reprezentace na turnaji Channel One Cup:

ČESKO – KANADA 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 40. Řepík (Mozík), 47. Mozík (Polášek, Kovář), 60. Erat (Sekáč, Němec), 60. Řepík – 32. Ellison (Kozun, Gragnani).
Rozhodčí: Gofman, Olenin – Šalagin, Šišlo (všichni Rusko).
Vyloučení: 3:2.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 24:14 (7:5, 6:7, 11:2).
Diváci: 10 093.
Česko: Francouz – Kundrátek, Polášek, Michálek, M. Doudera, Němec, Vitásek, Mozík, Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – M. Růžička, Mertl, Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev. Trenér: Jandač.
Kanada: Brust – Robinson, Lee, Noreau, Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde, Ellison – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O´Dell, Talbot. Trenér: Desjardins.

Další páteční utkání na turnaji Channel One Cup v Moskvě:

FINSKO – JIŽNÍ KOREA 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Manninen (Koivisto, J. Lajunen), 18. Kontiola (Anttila), 19. Jokipakka (Ruohomaa), 42. Ikonen (Ruohomaa) – 11. Ki Sung Kim (Sang Wook Kim).
Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba Česko) – Lazarev, Otmachov (oba Rusko).
Vyloučení: 4:4, navíc Korpikoski (Finsko) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 56:13 (18:3, 18:6, 20:4).
Diváci: 2 418.
Finsko: Rämö – Koivisto, Mikkola, Lehtonen, Virtanen, Hakanpää, Riikola, Jokipakka – Anttila, Kontiola, Pihlström – J. Peltola, Koskiranta, Savinainen – Ikonen, Ruohomaa, Korpikoski – Puustinen, J. Lajunen, Manninen – Junttila. Trenér: Marjamäki.
Jižní Korea: Dalton – Hyeok Kim, Yeong Jun Seo, Won Jun Kim, Hyun Ho Oh, Plante, Don Ku Lee, Dong Hwan Kim, Regan – Swift, Ki Sung Kim, Young Jun Lee – Tae An Kwon, Sang Wook Kim, Teswtuide – Radunske, Jin Hui Ahn, Min Ho Cho – Woo Sang Park, Sang Hoon Shin, Sang Woo Shin – Won Jung Kim, Jung Woo Jeon. Trenér: Pek Či-son.

Další program turnaje Channel One Cup 2017:

Sobota 16. prosince:
11:00 Jižní Korea – Švédsko (Moskva)
15:00 Rusko – Kanada (Moskva)

Neděle 17. prosince:
11:00 Švédsko – Česko (Moskva)
15:00 Rusko – Finsko (Moskva)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz