Další kontroverzní zákrok Wilsona. Čeká ho znovu stopka?

Foto: nhl.cz

Tak je to tady zas. Útočník Washingtonu Tom Wilson si znovu vyšlápl na protivníka a v nedělním večerním utkání proti St. Louis sestřelil Oskara Sundqvista. Za tento zákrok na hlavu švédského útočníka byl potrestán vyloučením do konce zápasu, a zatímco Capitals nakonec mohli slavit jednoznačnou výhru, začalo se znovu hovořit o možnosti suspendace známého recidivisty.

Kontroverzní incident se udál na začátku druhé třetiny. Sundqvist vjel s pukem na holi do útočného pásma a s úmyslem vystřelit zahnul na střed. Tam už na něj ale čekal rozjetý Wilson a nevybíravým zákrokem na hlavu poslal čtyřiadvacetiletého Švéda k ledu. Sundqvist se zvedal jen velmi těžce a do zápasu se už nevrátil.

Na Wilsona se v podstatě ihned snesla kritika. Jistě, poukazují její autoři, Sundqvist vjížděl do útočné třetiny s hlavou dole, ovšem Wilson do něj vjel s vzepjatým ramenem a s jediným cílem: protivníkovou hlavou. A volají po další stopce.

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan už za sebou dvě předsezónní suspendace má – shodou okolností pokaždé proti Blues. Před minulou sezónu si nejdříve odseděl dvouzápasový trest za hit na Roberta Thomase a první čtyři utkání základní části strávil na tribuně po zákroku na forvarda Sammyho Blaise v posledním přípravném střetnutí před začátkem minulého ročníku.

Poslední stopku mu Oddělení pro hráčskou bezpečnost vystavilo letos v květnu, když ve třetím zápase druhého kola proti Pittsburghu způsobil otřes mozku a zlomil čelist útočníkovi Penguins Zachu Antonu-Ressemu. Nezahrál si další tři duely, nakonec se však mohl v červnu radovat ze Stanley Cupu. A po statisticky povedeném play off podepsal kontroverzní šestiletou smlouvu s celkovou hodnotou 31 milionů dolarů.

„Bezpečnost hráčů je prvořadá a tomu rozumím. Taky jsem hráč a chci se cítit bezpečně. Nakonec však přece jenom hrajeme sport, ve kterém se vyskytují tvrdé hity a hra do těla. Je to součástí mojí hry. Každý, kdo mě ale zná, ví, že nechci nikoho zranit. Snažím se hrát tvrdě a poctivě. Je na mně, abych se adaptoval a abych se poučil, kde je hranice. Chci hrát, a ne sedět na tribuně. Je na mně, abych se v tomto ohledu nadále učil,“ řekl Wilson během léta.

Jak je ale vidět, příliš se nepoučil. Už nyní je jasné, že se jeho posledním z mnoha kontroverzních zákroků bude zabývat disciplinárka, a dá se očekávat, že opět sáhne k trestu. Zda to bude naposledy, bude velmi záležet i na délce případné stopky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz