Další eso pro Oceláře! Kopecký po 10 letech opouští NHL, posílí Třinec

Loni přivábili hvězdy jako Irgl, Klesla, Klepiš, letos Oceláři získali například Svačinu. V Třinci nemají nouzi o patřičné finanční zázemí, vytrvale jdou za nejvyššími cíli. Na extraligové poměry jsou tak trochu hokejovými Galacticos, což potvrzuje skutečnost, že sestava jarního finalisty play off je teď bohatší o další eso. Do Třince míří Tomáš Kopecký, který po deseti letech opustil NHL. "Ve hře bylo víc nabídek, ale Tomáš se rozhodl pro Oceláře. Obě strany se dohodly na víceleté smlouvě," konstatuje Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Jednání finišovala v uplynulých dnech a hodinách, teď je transakce zpečetěna. Kopecký se původně snažil zůstat v NHL. Na jaře mu skončila smlouva s Floridou, posléze kývl na nabídku zapojit se do kempu Chicaga. Ovšem tahle mise nedopadla. V klubu, kde slovenský reprezentant slavil na konci ročníku 2009-10 Stanley Cup, kontrakt nezískal a dopadl podobně jako třeba Jan Hejda nebo krajan Ľubomír Višňovský.

Teď se po deseti letech v NHL stěhuje do Evropy, což se dalo svým způsobem čekat. "Registrovali jsme zájem z ruské Kontinentální ligy, ozvaly se kluby ze Švýcarska. S konkrétní nabídkou přišel ovšem Třinec a návrh z jeho strany Tomáše oslovil. Oceláři mají ambice, velmi silný kádr. Tomáš v minulých dnech absolvoval osobní schůzku s viceprezidentem klubu Janem Czudkem, posléze došlo k dohodě," popisuje Vladimír Vůjtek.

Hokejový Třinec zatím v Tipsport extralize lehce zaostává za očekáváním, příčinou je hlavně rozsáhlá marodka. I vzhledem k tomu je příchod Kopeckého velkým plusem, někdejší hokejista Detroitu, Chicaga nebo Floridy bude na ledě bezpochyby znát kontaktním hokejem, pracovitostí a maximálním nasazením. Loňský ročník mu u Panthers tolik nevyšel, Kopecký si v 64 zápasech připsal dva góly a šest nahrávek. Nicméně pro českou nejvyšší soutěž jde každopádně o nadstandardního hokejistu.

Účastník olympijských her 2010 a 2014 i tří světových šampionátů se dosud udržoval ve formě individuálně, do Třince by měl zamířit v nejbližších dnech. "Tomáš je připraven se zapojit, stihne patrně dvě utkání, která budou klub čekat do reprezentační přestávky," připomíná Vůjtek. Kopecký bude u jarního finalisty play off dalším hokejistou původem z Trenčína.

Kdysi u česko-polských hranic váleli kupříkladu Ľubomír Sekeráš, Jozef Daňo nebo Branislav Jánoš. "Obě města nejsou daleko, i to hrálo v případě Tomáše roli. Sám se informoval u bývalých hráčů klubu a dostal jednoznačnou odpověď: třinecký klub je kvalitní organizací po všech stránkách," doplňuje hráčův agent.

Po nástupu vicemistra světa 2012 bude třinecký útok bohatší o další velké jméno s úspěšnou sportovní minulostí i aktuální kvalitou. Generální manažer Pavel Marek v létě připustil, že klub sondoval situaci u Andreje Meszároše. Slovenský bek neuspěl v kempu Colorada a je volný, v jeho případě to ale patrně vypadá na přesun do Kontinentální ligy. I když žádné rozhodnutí ještě nepadlo, stejně jako u Ľubomíra Višňovského, jehož by velmi rád ulovil Slovan Bratislava.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz