Ďaloga míří ze Sparty do Mory, Vandas mění Litvínov za Zvolen

Foto: hcsparta.cz

6. června 2018, 8:05

Adam Bagar

Slovenští hokejisté Marek Ďaloga a Michael Vandas opouštějí nejvyšší českou soutěž. Vytáhlý bek se po odchodu ze Sparty upsal švédskému klubu z Mory, o dva roky mladší útočník se po angažmá v Litvínově vrací na Slovensko a na spolupráci se dohodl se Zvolenem.

Účastník čtyř mistrovství světa či olympiády v Pchjongčchangu naposledy hrál za Spartu, do níž se vrátil na začátku roku po angažmá v čínském Kunlunu. Obránce se 171 extraligovými starty nyní vyzkouší něco úplně nového. Premiérově míří do švédské SHL, ulovila ho Mora.

Přestupy v TELH: Ze zámoří se vrací 6 hráčů, 7 odchází do NHL »

"Jsem nadšený, že jsem tady podepsal smlouvu. Měl jsem i nějaké nabídky z KHL, ale švédský hokej mě lákal víc. Už se moc těším, až si soutěž zahraju," září na klubovém webu slovenský obránce, který kromě Kunlunu působil v ruské KHL i v Kazani a ve Slovanu Bratislava.

"Měl jsem i nějaké nabídky z KHL, ale švédský hokej mě lákal víc. Už se moc těším, až si v SHL zahraju."

"Marek je jedním z nejlepších bruslařů, které jsem viděl. Je stabilní, rychlý a silný na puku. Má taky dobrou střelu, výšku, velké zkušenosti s KHL a na kontě dost zápasů na mezistátní scéně. Jsme moc rádi, že jsme ho podepsali," líčí generální manažer klubu Anders Forsberg.

Za Moru hrál v uplynulém ročníku také David Kaše

V přibližně dvanáctitisícovém městečku v centrálním Švédsku se Marek Ďaloga potká se svým krajanem Matejem Galbavým, devatenáctiletý útočník působí na severu už od sezony 2012-13. Loni hrál za Moru také útočník David Kaše, jenž se v úvodu května upsal Philadelphii.

Foto: hcverva.cz

Kromě Ďalogy opouští elitní tuzemskou soutěž i Michael Vandas, který v rozběhnuté uplynulé sezoně zamířil z Popradu do Litvínova. Kvůli zraněním dlouholetý vítkovický hráč stihl odehrát jen 23 zápasů v základní části, nasbíral v nich šest bodů za čtyři branky a dvě nahrávky.

Vandas se ve Zvolenu potká s Růžičkou a Ulrychem

Před novou sezonou se sedmadvacetiletý bojovník vrací na Slovensko, kde už dříve hájil barvy mateřského Popradu nebo slovenské reprezentační dvacítky. Nyní zamířil poprvé do Zvolena, ve kterém se potká minimálně s dvěma Čechy. Davidem Růžičkou a Petrem Ulrychem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz