Dal první gól a nevěděl o něm. Došlo mi to až po zápase, směje se Říha

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Duel prvního Liberce a třináctých Karlových Varů měl jasného favorita, který svou roli takřka bezchybným výkonem potvrdil. Tygři svého soupeře rozstříleli 7:1 a dál hájí první místo v extralize. Svou první trefu v nejvyšší soutěži navíc zaznamenal obránce Jiří Říha. „ Vlastně mi to došlo až po zápase,“ usmívá se premiérový střelec.

Hokejisté Energie vstoupili do zápasu velmi aktivně a v úvodních minutách Severočechy přehrávali. „Začali jsme trošku volněji. Oni na nás vytvořili tlak, který jsme ustáli a pak jsme přidali,“ schodují se domácí Říha a Birner.

V liberecké Home Credit aréně se na gól čekalo do poloviny první části, kdy se nádhernou trefou prezentoval mladíček Dominik Lakatoš. „Puk se mi odrazil na hůl a já střílel z otočky. Věděli jsme, že musíme hodně střílet nahoru. Mně to tam zrovna spadlo,“ culí se autor první branky.

Od té doby byl Tygrů plný led a do konce první třetiny se jim podařilo vsítit ještě další branku. Valský u pravé tyče sebral kotouč odražený od zadního mantinelu a krátkou přihrávkou naservíroval puk před prázdnou bránu Michalu Bulířovi a ten jistojistě zametl kotouč za Závorkova záda. „Na konci třetiny jsme dostali dva góly a pak už se to celé sesypalo,“ smutní karlovarský Tomáš Bulík.

„Měli jsme kapánek štěstí. Byli jsme v laufu a spadalo nám tam skoro všechno.“ 

Na začátku druhé periody přišel velký moment zadáka Jiřího Říhy, který povedenou ranou zaznamenal svůj vůbec první extraligový gól. „Vůbec jsem na to při zápase nemyslel, vlastně mi to došlo až po zápase. Samozřejmě obrovská radost,“svěřil se Říha.

Při absenci Vitáska si mladý bek říká stále hlasitěji o místo v základní sestavě. „Jirka odehrál skvělý zápas a navázal na poslední utkání. Dnes to navíc okořenil gólem, což je dobré pro jeho psychiku. Je to důrazný bek a nominaci do A-týmu si zasloužil. Momentálně se na něj při skládání sestavy spoléháme,“ vysekl poklonu na Říhovu adresu liberecký trenér Pešán.

Za další minutu přidal další trefu Jakub Valský, který svižnou střelou z voleje vyhnal z brány karlovarského brankáře Tomáše Závorku. „Podařilo se nám navázat na konec první třetiny. Začaly padat góly, oni časem odešli a pak už to asi vzdali,“ usoudil střelec čtvrté branky.

Do brány Energetiků naskočil Vladislav Habal, který dlouho s čistým štítem nevydržel. Neskutečně přesnou ránou ho pozdravil po minutě a čtvrt Michal Birner. „Měli jsme kapánek štěstí. Byli jsme v laufu a spadalo nám tam skoro všechno,“ vysvětloval člen širšího kádru reprezentace. „Ty tři góly asi rozhodly. Liberec ukázal, že je aktuálně nejlepší v extralize,“ stýská si Tomáš Bulík, jenž za Tygry odehrál předchozí sezony.

Západočeši se přes prachbídný výkon dočkali čestného úspěchu, prosadil se další bývalý hráč Liberce Radek Duda. „Byla to taková z nouze ctnost. Já jsem Radkovi nahrál a on dal gól, ale stejně už nám to nepomohlo,“ přiznává nahrávající Bulík. „Když jsme nějakou chybu udělali, tak to Jánko Lašák chytil. Škoda, že jsme inkasovali ten gól. Mohl prožít velký návrat s nulou,“ dodává Jakub Valský.

Právě Valský přidal branku číslo šest a chvíli po něm zakončil krásnou přesilovkovou souhru další dvoubrankový střelec Michal Bulíř. Pro Severočechy to byl už čtvrtý gól v početní výhodě. „Hodně se to trénuje. Postupně se to zlepšovalo a teď je to asi na vrcholu našich možností,“ říká Valský. „Neřekl bych, že jsme sehráli oslabení nějak špatně, ale Liberec má prostě vynikající přesilovky,“ pokyvuje Tomáš Bulík.

Po drtivém výsledku 7:1 tak šelmy navýšily náskok v tabulce Tipsport extraligy na sedm bodů. Krize třináctých Energetiků se naopak prohlubuje. „Musíme zlepšit všechno. Každý musí začít od sebe. Když se nedaří, tak alespoň musíme bojovat,“ uzavírá útočník Karlových Varů Tomáš Bulík.

Sestřih utkání Liberec – Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz