Čtyři góly za dva zápasy? Lepí nám to, září Dočekal po kanonádě Komety

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

28. září 2016, 11:57

Pavel Kuba

Byl to zápas třetí brněnské pětky, která v úterý navečer řídila rozklad litvínovské obrany. I když se z kraje utkání dokázali hosté ze severu Čech dostat v přesilovce do vedení, zbytek střetnutí už patřil domácí družině, která sedmi góly stvrdila svoji dominanci. Brněnská Kometa i v sedmém letošním zápase dokázala bodovat a vítězstvím 7:1 si utvrdila své postavení na druhém místě extraligové tabulky.

Druhý gólově vydařený zápas za sebou zažil vytáhlý útočník Komety Martin Dočekal. Robustní forvard nejprve poslal Kometu do vedení důraznou dorážkou na 2:1, následně přesnou ranou do šibenice vytvořil svému týmu dvoubrankový náskok. Dva góly navíc trefil ve druhém zápase po sobě.

„Lepí mi to teď stejně jako celému týmu,“ usmívá se Martin Dočekal, který napodobil svůj výkon z Karlových Varů. „Střelbu vůbec netrénuji. Myslím si, že mám velkou ránu, musím jí jen více využívat, hodně střílet a bude to tam doufám padat ještě víc,“ přeje si letos zatím osmibodový útočník.

"Zápas jsme si všichni užili, dávali jsme si to prakticky do prázdné brány. 7:1 je pěkný výsledek."

I přes jednoznačné skóre se však dle jeho slov o jednoduchý zápas nejednalo. „Litvínovští se na nás dobře připravili a ze začátku byli hodně nepříjemní. Ale to je teď tak u všech soupeřů. Každý se na Brno chce vytáhnout, jezdí k nám dobře připravení, daří se jim držet střední pásmo, hrají urputně, bojovně a důrazně napadají. Nehraje se nám proti nim vůbec snadno,“ vykládá Dočekal.

Zlomovým momentem zápasu tak nejspíš byly dva slepené góly Komety na začátku třetí třetiny, které oba Brňané vstřelili ve vlastním oslabení! „Za stavu 4:1 jsme věděli, že to máme pod kontrolou. Ty dva góly v oslabení to jen potvrdily,“ myslí si Dočekal. „Zápas jsme si všichni užili, dávali jsme si to prakticky do prázdné brány, 7:1 je pěkný výsledek,“ těší rodáka z nedaleké Třebíče.

Po rychlém nástupu Komety do třetí části tak byla závěrečná pasáž už jen pouhou formalitou. „Znám to ze svého pohledu, že když se prohrává 1:6, je to už hodně těžké. Puky vám skáčou, nic se vám nedaří, není to vůbec lehká situace,“ měl pro složitou situaci soupeře pochopení.

Jaký čeká jeho a celou Kometu nejbližší program? „Ve středu je státní svátek, trénink bude asi jen dobrovolný, protože máme za sebou dvě vítězství a další zápas hrajeme až v pátek. Důkladně tedy zregenerujeme, ti, co měli menší ice time, půjdou na led, starší určitě si dají volno a jdeme dál,“ předvídá Dočekal.

Ve svých pětadvaceti letech se on sám mezi starší hráče ještě neřadí. „Nejsem už sice žádné děcko, ale i tak patřím ještě mezi mladší, ve středu půjdu taky na led,“ dodává s úsměvem. Připravovat se je totiž stále na co. Na Kometu čeká příští týden těžké trojutkání se Spartou, Třincem a Libercem, které může ledacos napovědět o současné síle brněnského kádru.

„Poslední zápasy v první čtvrtině budou těžké, ale vyšlo nám to takhle a nedá se s tím nic dělat. Třinec je na vrcholu, jeho střelci jsou excelentní, nebude to nic jednoduchého,“ uzavírá jeden z nejproduktivnějších hráčů Komety Martin Dočekal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz