Čtyři favorité ve druhé lize srovnali krok, Vsetín zase řádil

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

27. února 2017, 22:52

Tomáš Nejedlo

Vyřazovací boje ve druhé lize odstartovaly úvodními duely v sobotu. Pokračovaní bylo na programu v pondělí a v cyklu ob den se bude pokračovat i dál. V očekávání byly zejména Havlíčkův Brod (na snímku), Tábor, Poruba a Šumperk, které nezvládly úvodní duely na svém ledě. Na prvotní zaváhání však odpověděly skvěle, venku bez výjimky zvítězily a srovnaly stav svých sérií. Oproti tomu 2:0 na zápasy už vedou Kobra, Klatovy, Jablonec a na východě také Vsetín. Ten po debaklu 9:0 nešetřil Kopřivnici ani na jejím ledě, kde vyhrál pro změnu 10:4!

OSMIFINÁLE PLAY OFF SKUPIN ZÁPAD A STŘED

Kobra zvládla roli favorita i v Písku

První celek západní skupiny v úvodním duelu přehrál Písek vysoko 8:2 a neúspěch si nepřipouštěl ani na ledě soupeře. Jihočeši předvedli doma sympatický výkon a nebyli daleko k tomu, aby favorita potrápili třeba i v prodloužení. Po vedoucí brance Jedličky v polovině utkání skóre otočili Jiřinec s Koupalem. Jenže Kobra prokázala ve třetí části svou sílu a urvala druhý duel pro sebe. Vyrovnání zařídil Antončík a vítězný gól zaznamenal čtyři minuty před koncem řádné hrací doby Šteiner.

IHC Písek – HC Kobra Praha 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Jiřinec, 32. Koupal (Procházka) – 7. Jedlička (Verbík), 42. Antončík (Jakeš), 57. Šteiner (Vacek). Stav série: 0:2.

Bruslaři srovnali krok, rozhodla druhá část

Parta Martina Procházky se na úvod v Havlíčkově Brodě postarala o překvapení a oproti tomu svěřenci Romana Kaňkovského tak museli v pondělí ve Slaném zabrat. To také učinili a v sérii je srovnáno. Přestože do vedení šli Buldoci, po Kozlíkově vyrovnání se pomyslný chléb lámal ve druhé třetině. Tam zafungovalo Bruslařům osvědčené duo Třetina–Endál, díky nimž hosté vedli o dvě branky a své vedení si až do konce utkání hlídali.

HC Řisuty – BK Havlíčkův Brod 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Fortelka (Slavíček), 48. Kolařík (Janeček, Hegenbart) – 8. Kozlík (Michálek, Voříšek), 21. Endál (Třetina), 32. Třetina, 42. Michálek, 45. Voříšek (Přidal, Endál). Stav série: 1:1.

Tři góly ve třetí části, Trutnov doma zabral

Porážka na soupeřově ledě velela trutnovským hokejistům v domácím prostředí zvítězit. Jenže žďárské Plameny dlouho znamenaly pro Draky nepřekonatelnou překážku. Hradba hostů byla prolomena až ve třetí třetině, a to hned třikrát. Vlastně poprvé skóroval domácí Aleš Půlpán už v první části, jenže veterán Kaňka dvěma góly obracel a Trutnovští dlouho mlčeli. Až do poslední dvacetiminutovky. To během šesti minut skórovali Kastner, Fedulov a Tatar, a srovnání série bylo na světě.

HC BAK Trutnov – SKLH Žďár nad Sázavou 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. A.Půlpán (Fedulov, Ukhin), 42. Kastner, 43. Fedulov (A.Půlpán, Ukhin), 48. Tatar – 17. Kaňka (Střecha, Krupka), 20. Kaňka (Střecha, Beneš). Stav série: 1:1.

Klatovy urvaly duel zvratů v Pelhřimově

Už první zápas série Klatov s Pelhřimovem ukázal ofenzivní styl hokeje a v tomto trendu aktéři pokračovali na pelhřimovském ledě. A rozhodně bylo na co koukat. Hrál se totiž zápas plný zvratů, který nakonec urvali Západočeši v penaltách. Hosté brzy vedli, v polovině utkání však Kopic zvrátil stav na stranu Ledních Medvědů. Jenže tři góly hostů v úvodní desetiminutovce třetí části vzaly Pelhřimovu vítr z plachet. Ne však na dlouhou dobu. Kubát s Martinem Hadravou totiž srovnali a po prodloužení se šlo do nájezdů. Jediným úspěšným exekutorem byl až v šesté sérii hostující Švarc a díky němu vedou Klatovy 2:0.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – SHC Klatovy 5:6 po sam. náj. (1:1, 1:0, 3:4 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Bezděk (Votápek), 29. Kopic (Plachý), 52. Kubát (Kopic, Plachý), 57. Martin Hadrava (Filip Kasalý), 60. Martin Hadrava – 7. Němec (Kaňák, Houfek), 42. Kubík (Topinka), 43. Tulačka (Beneš), 48. Tulačka (Topinka, Švarc), 59. Beneš (Kružík), rozh. náj. Švarc. Stav série: 0:2.

Tábor napravil domácí zaváhání

S rozporuplnými pocity odcházeli domů po úvodním utkání série Tábor – Klášterec jihočeští diváci. Jejich tým totiž doma překvapivě padl. Jenže Kohouti se vzchopili a venku nenechali nikoho na pochybách, že sérii chtějí ovládnout oni. Vždyť na kláštereckém ledě ani jednou neinkasovali. Hostům pomohly dvě trefy z první třetiny z dílny Kýhose a Hlaveše a poté také pozorná obrana v čele s Klestilem. Gól zkušeného Jana Boháče už jen upravil výhru na 3:0.

HC Klášterec nad Ohří – Hockey Club Tábor 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Kýhos (Mrkvička, Dvořák), 18. Hlaveš (Krátoška), 52. Boháč (Kellner). Stav série: 1:1.

Také Vrchlabí uspělo na soupeřově ledě

Rovněž v sérii Kolína s Vrchlabím se zatím domácí diváci neradovali z výher svých týmů. Po těsném vítězství Kozlů v Krkonoších totiž horalé uspěli u Labe a i zde je stav série srovnán. Kolínští v utkání dvakrát tahali za kratší konec, avšak vždy vyrovnali. V domácím dresu gólový prapor držela nad vodou zkušenost – veterán Jiří Kadlec a další místní patriot Josef Malý. Na Vrchlabské to tentokrát nestačilo. Maďar, Urban a Šťastný s Jandejskem. To byli střelci hostí – poslední dva jmenovaní v závěru strhli duel na stranu Stadionu a do Vrchlabí se tak jelo spokojeněji.

SC Kolín – HC Stadion Vrchlabí 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 24. Kadlec st. (Voženílek), 52. Malý (Hanzl) – 11. Maďar (Čurda, Jirků), 25. Urban (Novák), 55. Šťastný (Hejda), 59. Jandejsek (Šimoníček). Stav série: 1:1.

Výhru Jablonce podtrhl hattrickem Mulač

V prvním duelu 3:1, na ledě soupeře pak dokonce 5:1. Takové je zatím vysvědčení jabloneckých hokejistů v sérii s Nymburkem. Vlkům parádně v pondělí vyšla první třetina, v níž hned třikrát skórovali. A když nahlodáte sebevědomí domácího týmu třemi góly, to se pak hraje samozřejmě lépe. Navíc ve druhé části Jakub Mulač svým druhým gólem přiblížil Jablonec k druhé výhře. Po trefě veterána Kříže si však vzal slovo opět Mulač, zkompletoval hattrick a navlékl druhý korálek na vítěznou nit.

NED Hockey Nymburk – HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 41. Kříž (Stehlík) – 4. Pavlů (Havlas), 5. Homolka (Moravec, Demel), 14. Mulač (Zeman), 36. Mulač (Nevyhoštěný, Brokeš), 47. Mulač (Frk). Stav série: 0:2.

Děčín oplatil Budějovicím porážku

Už v dalekých Moravských Budějovicích se Děčín rval o výhru zuby nehty. Žihadla v tento zápas spasila trefa Horkého dvě minuty před koncem. Pod Sněžníkem ale hostům pšenka nekvetla. Jako už poněkolikáté v letošní sezóně, i nyní děčínskému týmu fungovala zkušená osa a první dvě útočné pětky, které svou kvalitu mají. Tři kanadské body zaznamenali Oliverius se Zikou, k výhře přispěli další ostřílení borci Hašek s Volrábem. I tato série bude ještě zajímavá.

HC Děčín – HC Moravské Budějovice 2005 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Faigl (Oliverius, Zdvořáček), 14. Zika (Oliverius, Faigl), 24. Zdvořáček (Zika), 30. Hašek (Volráb), 49. Zika (Oliverius, Kaltenböck) – 45. Matějka (Rytnauer), 58. Rytnauer (Krutiš). Stav série: 1:1.

ČTVRTFINÁLE PLAY OFF SKUPINY VÝCHOD

Kopřivnice schytala od Vsetína příděl i doma

Zatím se zdá, že čtvrtfinále je pro vsetínskou mašinu jakýmsi zahřívacím kolem. Po drtivé výhře 9:0 se Valaši se soupeřem z Kopřivnice nemazlili ani na jeho ledě. Domácí se mocně snažili držet s favoritem krok a v první části, kdy prohrávali jen 2:3, se jim to i dařilo. Poté jim však došly síly, a to byla voda na vsetínský mlýn. Skóre nakonec vyšplhalo až do dvouciferné podoby – 10:4. Pěti kanadskými body se na vysoké výhře podílel tahoun Radim Kucharczyk, čtyři body za nahrávky si pak připsal ostřílený obránce Pavel Mojžíš.

HC Kopřivnice – VHK ROBE Vsetín 4:10 (2:3, 1:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 12. Kofroň (Vyčesaný), 13. Červenka (Pargač), 40. Sluštík (Pargač, Červenka), 51. Hrubý (Tomášek, Ollender) – 10. Kucharczyk (Luka, Mojžíš), 13. Zůbek (Hryciow), 17. Čuřík, 32. Finsterle (Mojžíš), 33. Kucharczyk (Jeník, Mojžíš), 36. Finsterle (Kucharczyk, Čech), 44. Vávra (Janáček, Zůbek), 46. Luka (Kucharczyk), 50. Pokorný (Čuřík, Kajaba), 55. Kucharczyk (Luka, Mojžíš). Stav série: 0:2.

Drtiči v Opavě dotahovali, vyrovnat nestačili

Domácí duel zvládl Hodonín výsledkem 5:1, a tak si brousil zuby na soupeře na jeho ledě. A začal skvěle. Petr Jurča nejprve proměnil trestné střílení a poté ze hry upravil na 2:0 pro Drtiče. Jenže pak hosté naprosto vypadli ze zápasu a z vedení o dvě branky najednou až o tři prohrávali. Když veterán Zdeněk Pavelek v 54. minutě zvyšoval na 5:2, vypadalo to s hosty už zle. Ti se ale nadechli k závěrečné zteči, Matula s Vránou snížili a Opavští se ještě klepali. Těsný náskok ale se štěstím udrželi.

HK Opava – SHK Hodonín 5:4 (0:2, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 32. Wolf (Mosler, Kilnar), 35. Sysala (Holík), 36. Černý L. (Vítek, Polok), 44. Mosler (Pavelek), 54. Pavelek (Kilnar, Herman) – 8. Jurča (TS), 10. Jurča (Vrána), 55. Matula (Haloda M.), 56. Vrána. Stav série: 1:1.

Draci měli ve Valašském Meziříčí namále

Šumperští po těsné a velmi překvapivé porážce na domácím ledě cestovali do Valašského Meziříčí a toužili uspět. Jenže, když v čase 32:02 od modré čáry skórující Chroboček upravil na 2:0, nevypadalo to s favority vůbec dobře. Drakům pomohl proměněný únik Sedláčka v závěru druhé části a krátce poté hlavně vyrovnání Vachutky. Ve třetí třetině rozhodla jedna situace – Matějka byl u dorážky první a Drakům spadl velký balvan ze srdce.

HC Bobři Valašské Meziříčí – Draci Šumperk 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Dvořák (Žabčík), 33. Chroboček (Kývala, Dvořák) – 39. Sedláček (Matějka, Sedlák), 40. Vachutka (Drtl), 45. Matějka (Sedlák, Langr). Stav série: 1:1.

I Poruba si po vybojované výhře oddechla

Rovněž porážka favorizované Poruby v domácím prostředí s Novým Jičínem se nečekala. O to více byl v očekávání druhý duel. V něm začali lépe Novojičínští a díky Kociánovi vedli. Polovina utkání trvala Porubě k tomu, aby skórovala. Srovnání stavu obstaral Zachar a vše podstatné se pak dělo ve třetí části. Seidler byl nakonec šťastným střelcem rozdílového gólu RT TORAXu, navíc při power play Slavík upravil výhru Ostravanů do poměru 3:1.

HK Nový Jičín – HC RT TORAX Poruba 2011 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Kocián (Gebauer) – 30. Zachar (Kafka, Jáchym), 50. Seidler (Vaňek, Kuťák), 59. Slavík. Stav série: 1:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz