Co se děje s Réwayem? Sparta poslala krále produktivity do Benátek!

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

23. října 2015, 13:10

Václav Jáchim

Tak tohle se nečekalo. Pražská Sparta dnes nastoupí v utkání proti Mladé Boleslavi bez Martina Réwaye. Slovenský útočník vede kanadské bodování Tipsport extraligy, ve 14 utkáních nastřílel pět branek a přidal deset nahrávek, jenomže v kádru Pražanů momentálně není. "Réway byl dočasně přeřazen do prvoligových Benátek nad Jizerou," uvádí Sparta v tiskovém prohlášení.

Talentovaný utočník, který má po rodičích české i slovenské kořeny, dosud platil za opory Sparty, byť poslední dobou v některých pasážích duelů nebyl až tolik vytěžovaný. Teď mužstvo opustil úplně. Proč? "Hráč nám prostřednictvím svého agenta sdělil, že nechce v tuto chvíli hrát za Spartu. Působit v našem klubu by měla být pro každého hráče čest, a pokud je situace taková, nezbývá nám nic jiného, než jej z kádru vyřadit," konstatuje klub v tiskové zprávě.

Zatím není jasné, jak dlouho bude uvedené opatření platit. Do Benátek posílá Sparta mladé hráče, kteří se nevejdou do elitní sestavy. Takhle za Středočechy nastupovali například Černoch, Kalina a další. Réway do věkové kategorie mladíků patří, výkony ovšem první ligu jasně převyšuje. Ze strany klubu může jít o jakýsi výchovný políček. "Vzhledem k tomu, že Réway u nás má platnou smlouvu, musí si uvědomit prioritu působení ve Spartě v rámci své aktuální hokejové kariéry. A co pro něj Sparta v jeho hokejovém životě udělala. Pak se můžeme bavit o jeho případném návratu do týmu," dodává klub v prohlášení.

Slovenský reprezentant má pověst geniálního útočníka s poněkud excentrickou povahou. Letos na jaře kupříkladu pořádně naštval tehdejšího kouče Slováků Vladimíra Vůjtka, když pozdě dorazil na reprezentační sraz. Případný prohřešek proti disciplíně ovšem současnou situaci nevyvolal. "Jednoznačně ne, to bych chtěl důrazně vyloučit!" reaguje hráčův agent Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Podle jeho vyjádření Réway nebyl spokojen s vytížením a prostorem na ledě. "Martin hokej miluje, chce hrát co nejvíc. Poslední dobou to tak ale necítil. Na základě jeho  přání jsme tedy Spartu požádali o možnost výměny do jiného klubu. A to i s vědomím následků, které z toho mohly vzniknout. Martin podle svých slov chce hrát mnohem víc, ve Spartě tu podporu nevnímal. Klub vzal záměr na vědomí a hráče poslal do Benátek, na což má samozřejmě právo," doplňuje Michal Sivek.

Co bude následovat v dalších dnech, to v tuto chvíli není jasné. "Situaci intenzivně řešíme," potvrzuje hráčův agent. "Martin má platnou smlouvu do konce sezony, klub vlastní jeho hráčská práva. Záleží tedy na Spartě, jak se rozhodne." Může přicházet v úvahu varianta, že by lídr bronzových medailistů z posledního MS dvacítek odešel do zahraničí, například do ruské Kontinentální ligy?

"Nemohu to vyloučit, ale víc k tomu teď nelze říci. Bude to záležitost jednání a dalšího vývoje. Realitou je, že Martin naším prostřednictvím požádal o výměnu, teď putoval do Benátek. Dál se uvidí," doplňuje Sivek. Událost má velký ohlas také na Slovensku. Podle stránek cas.sk prý mohla celou akci vyvolat i skutečnost, že Réway v minulých dnech odmítl na Spartě prodloužit kontrakt, který platí do konce tohoto ročníku..

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz