Co bude s Janem Kovářem? Prioritou dál NHL, u Islanders nejspíš končí

Foto: nhl.cz

8. října 2018, 15:13

Václav Jáchim

Ve velké nejistotě je v těchto dnech a hodinách Jan Kovář. Zkušený útočník se neprotlačil do základního kádru New York Islanders, klub ho poslal na farmu, ovšem tam bývalý hokejista Magnitogorsku nedorazil. Co bude dál? „Situaci intenzivně řešíme. Věřím, že jasno bude v nejbližších dnech," říká Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Kovář je momentálně v New Yorku, už několik dní nikde nehraje. V prvním týmu Ostrovanů s ním nepočítají, na farmě se neobjevil. Ovšem nikoli z vlastní vůle, jak spekulovaly některé zámořské zdroje. Český útočník by do Bridgeportu šel, ovšem organizace Islanders údajně preferuje prostor pro mladší hráče. A s Kovářem už nejspíš nepočítá.

Účastník olympiády v Koreji v létě podepsal s klubem roční jednocestnou smlouvu na dva milióny dolarů. Během tréninkového kempu dostal příležitost ve čtyřech přípravných utkáních, zaznamenal gól a nahrávku. Když se přiblížil start základní části NHL, vedení klubu poslalo Kováře na farmu do AHL. Ale tam se český krajánek nevydal.

Foto: iihf.com

Zatím není jasné, co bude dál. U Islanders nejspíš Kovář skončí, jde o to, zda o něj projeví zájem jiná organizace. Podle dostupných zpráv je tahle verze ve hře, ovšem blíž ji komentovat nelze. „Mohu jen zopakovat, že NHL je pro Honzu nadále prioritou. Neřešíme jiné varianty, jako je návrat do KHL nebo přesun do jiné evropské soutěže," informuje Sivek.

Pokud by jiný tým NHL Kováře chtěl, musí vedle sportovní stránky vnímat také tu ekonomickou. Po startu nové sezony se organizace pohybují na hranicí platových stropů, uskutečnit bleskovou hráčskou operaci není v tomto ohledu snadné. V případě Kováře je namístě trpělivost, verdikt může padnout brzy. „Věříme, že to bude v nejbližší době. Honza je v New Yorku a čeká," dodává Sivek.

Foto: Karel Švec, ČSLH

Situaci v zámoří řeší uznávaný agent Allan Walsh, jenž úzce spolupracuje se společností Eurohockey Services. Ta vnímá, že na našem kontinentu je o Kováře zájem. Písecký odchovanec si udělal skvělé jméno v ruské KHL, ovšem Kovář dal během léta najevo, že východní končiny teď pro něj nejsou tématem. Veškerou pozornost upírá k NHL. „Proto jsme o jiných možnostech vůbec nemluvili," zdůrazňuje Sivek.

Ale co když slibná jednání nakonec neklapnou? Pak bude návrat do Evropy pravděpodobnou realitou, reprezentační útočník nemůže vyčkávat do nekonečna. Proslýchá se, že se o něj zajímaly některé kluby ze Švýcarska – včetně těch nejbohatších. Va hře může být Švédsko, šikovný technik by bezpochyby zajímal i elitní týmy Tipsport extraligy. Uvidíme, tohle všechno jsou zatím jen spekulace...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz