Cítíme, že můžeme hrát líp, tvrdí Koukal. V úvodu nemohl popadnout dech

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

7. dubna 2018, 14:33

Jan Šimek

Třetí utkání nedohrál, v pátek se ale vrátil na led a pomohl Hradci Králové zvládnout pátou semifinálovou bitvu s Třincem. Útočník Petr Koukal znovu dřel a cedil krev. Teď už se s Mountfieldem připravuje na šestý duel semifinále, který hradecký tým čeká ve Slezsku. „Nechceme to balit bez boje. Nikdo končit nechce. Doufám, že nezklameme sebe ani fanoušky,“ hlásí mistr světa z roku 2010 před další bitvou o všechno.

Jak se na ledě cítil po svém návratu? „V první třetině Třinec hodně dobře bruslil a já jsem nemohl popadnout dech. Ve druhé se mi „zadařilo“ a každé střídání jsem odjel z ledu s nějakým problémem, takže jsem toho taky moc neodehrál. Až ve třetí třetině jsem byl víc v tempu. Není to ideální, ale hrajeme play off. Není na co se šetřit,“ povídá zkušený borec.

Ten si toho musel znovu dost protrpět. Nejprve schytal tvrdý krosček do zad, pak ho trefil puk do nohy, a aby toho nebylo málo z jednoho souboje si odnesl roztržené obočí. „Měl jsem toho plné zuby. Říkal jsem si, že to už není normální. Ale vítězství, které jsme urvali, pomáhá tomu, že člověk šrámy tolik necítí,“ přiznává Petr Koukal.

Jeho parta měla v závěru třetí třetiny namále. „Na konci jsme měli dvě obrovské kliky. Jednou minuli prázdnou branku, pak to chvíli před koncem Filip Pavlík vystřelil puk pryč z brankové čáry,“ popisuje kritické okamžiky. „Už jsme viděl, jak to jede do brány, ale Filip to stihl. Pak hned někdo střílel a už tam zase skoro zvedali ruce. Bylo to obrovské štěstí,“ dodává hradecký útočník.

Mountfield se totiž v závěru třetí třetiny bránil ve čtyřech po zbytečném vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. „Jsme prostě idioti, co víc k tomu říct. Bohužel nastala nějaká chyba. Tohle nebylo ani na hádání se. Byli jsme prostě v šesti v útočné třetině. Tohle uhrát nešlo,“ pousměje se Koukal.

Parádní obranný zákrok Filipa Pavlíka

Teď výběr kouče Václava Sýkory míří zpátky do Slezska. „Víme, že nás v Třinci nečeká nic lehkého, ale jdeme se o to poprat. Už teď jsme ve dvou zápasech neměli co ztratit. Když prohrajeme, alespoň to bude se ctí. Třinec má zkušené mužstvo. Nejsou to žádní vyjukaní kluci. Musíme se dobře připravit. Bude to dřina jako všechny zápasy,“ tuší pětatřicetiletý bourák.

V play off elitní tuzemské soutěže ještě dosud žádný tým neotočil sérii ze stavu 0:3 na 4:3. Povést se to může Hradci. „Bylo by hezké to dokázat. Už jsem byl v sérii, kdy jsme vedli na zápasy 3:0 a soupeř srovnal na 3:3, ale sedmý zápas jsme pak nějak zvládli. Chtěl bych to samozřejmě zažít. Nikde není psáno, že se to nemůže stát teď, ale pořád nás čeká hodně práce. I kdybychom vyhráli v Třinci, v sedmém zápase by to byly obrovské nervy,“ uvědomuje si.

Připouští si hradečtí hokejisté možnost, že jim v neděli skončí sezona? „Je to pořád hokej. Nikdo nikomu neumřel. Samozřejmě to třeba zamrzí, člověk to však musí přijmout a říct si, co udělal špatně, aby se na to příští rok třeba připravil líp. Není to konec světa, ale chystáte se na to celý rok. Nechceme to balit bez boje. Nikdo končit nechce. Doufám, že nezklameme sebe ani fanoušky,“ uzavírá Petr Koukal.

Sestřih utkání Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz