Čína nebo návrat do Slovanu? Filip Novák řeší další angažmá v KHL

13. července 2016, 16:10

Václav Jáchim

Osm sezon strávil v ruské Kontinentální lize a rád by brzy nakrojil devátou. Filip Novák patřil k oporám Dynama Moskva, hrál také za Rigu, Slovan Bratislava a naposledy Čeljabinsk, kde se po uplynulé sezoně rozloučil. Teď individuálně trénuje na jihu Čech a čeká, jak se situace vyvine. "Pro Filipa jsme řešili nějaké varianty, jedna byla na spadnutí, ale nedopadla. Další možnost se rýsuje," říká zástupce hráče Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Poměrně zajímavé kontakty podle jeho slov probíhaly s Rudou hvězdou Kunlun z Pekingu. Čínský nováček Kontinentální ligy shání posily v nejrůznějších koutech světa, zatím neangažoval žádného českého hokejistu. Filip Novák ovšem ve výhledu byl. A zřejmě i zůstává. "Je pravda, že jsme to řešili a řešíme. K dohodě však zatím nedošlo," hlásí Vůjtek.

Spíš se zdá, že mistr světa 2010 zvolí méně exotickou destinaci. "O Filipa projevil zájem Slovan Bratislava. Jednání pokračují, jestli dojde k nějakému závěru, mohlo by se tak stát po víkendu. Uvidíme," říká hráčův agent. Novák už ve Slovanu působil, začínal tam minulou sezonu.

Tato skutečnost může postrčit transakci dopředu. "Filip prostředí zná, lidé z klubu a trenér Říha zase znají jeho. Slovan potřebuje zkušeného obránce, Novák by mohl být jednou z možností," připomíná Vůjtek. V klubu působil jiný klient Eurohockey Services Tomáš Kundrátek, jenž se zatím nezapojil do přípravy Slovanu. Účastník letošního šampionátu v Rusku čeká na případnou nabídku z NHL, podle kontraktu na to už má jen dva dny. Do 15. července musí být jasno, jestli zůstane či odejde.

Českou legii ve Slovanu aktuálně tvoří Václav Nedorost, Radek Smoleňák, Jakub Valský, Tomáš Kubalík a Lukáš Vopelka. Svěřenci trenéra Miloše Říhy právě končí dvoutýdenní kemp v Litoměřicích, následně budou pokračovat v přípravě na ledě slovinského Mariboru. Bude u toho Novák, Kundrátek nebo oba? Odpověď zazní brzy.

Stejně tak jasné stanovisko, zda do čínského Kunlunu náhodou nepřijde první hokejista s českým pasem. Tamnímu výčtu krajánků vévodí zatím Finové, slovenský hokej zastupují Martin Bakoš s Tomášem Marcinkem. Jedno místečko v sestavě získal i francouzský útočník Fleury, jenž dosud oblékal dres německého Schwenningenu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz