Čiliak znovu proti Kometě? Mistra čeká venkovní odveta se Slovanem

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

20. srpna 2018, 8:05

Adam Bagar

Brněnští hokejisté se podruhé v přípravě střetnou se Slovanem, kterému chtějí vrátit domácí porážku 2:5. Odveta na bratislavském Zimním stadionu Ondreje Nepely startuje už dnes v 17 hodin.

Kometa si po domácí prohře se Slovanem spravila chuť, když přehrála Znojmo 3:1 a naposledy si vyšlápla na Spartak Moskva. Výhru 4:2 řídil americký útočník Peter Mueller, jenž vstřelil dvě branky, navrch přidal jednu nahrávku a potvrdil formu, když za tři přípravná utkání nasbíral už pět bodů.

Američan Mueller září: Chci všem ukázat, proč si mě Kometa přivedla »

„Zápas se nám moc líbil. Soupeř byl velmi kvalitní, chtěl hrát hokej, to samé také my a nejlépe z toho vyšli diváci. Viděli skvělé utkání, na 16. srpna výborná kvalita. Chtěli bychom pochválit kluky, kteří odehráli parádní zápas. Zaslouženě jsme vyhráli,“ těší brněnského kouče Kamila Pokorného.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Před Ligou mistrů čekají na českého šampióna ještě dva zápasy s účastníky KHL. Ve čtvrtek se v brněnské DRFG areně představí Chabarovsk a už dnes se Kometa podruhé v přípravě vydá mimo svůj stánek. Po jasném triumfu 8:1 v Třebíči zajíždí na bratislavský Zimní stadion Ondreje Nepely.

Čiliakův emotivní návrat a nervozita už na dálnici: Brno mám v srdci »

Postavit se proti ní znovu může brankář Marek Čiliak, který chytal už při nedávném vítězství Slovanu 5:2 na brněnském ledě. A bylo to pro něj pořádně speciální. „Přišel jsem domů, lidé mě přivítali. Popravdě jsem byl nervózní už cestou na dálnici. Byl to zvláštní pocit, ale rychle to přešlo,“ líčil.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Jeho tým má našlapaný program, čeká ho už páté utkání v sedmi dnech. Po úvodní porážce ve Vítkovicích a už zmíněné výhře v Brně zvítězil také v Mladé Boleslavi a pak už se představil na Memoriálu Zbyňka Kusého v Pardubicích, kde porazil Dynamo, vyhořel s Berlínem a remizoval s Vladivostokem.

Dnešní program přípravných utkání na TELH

17:00 HC Slovan Bratislava – HC Kometa Brno

Další program přípravných utkání na TELH

Úterý 21. srpna:
12:00 Mountfield HK – Orli Znojmo
17:00 HC Olomouc – HC Dukla Jihlava
17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
17:30 SHC Klatovy – HC Škoda Plzeň
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz