Češky se rvaly statečně, těsně podlehly Finsku

Foto: Karel Švec, Český hokej

Výborný zápas s finskými favoritkami sehráli české hokejistky v Hodoníně. Po výhře nad sbornou si dělaly zálusk na další silný výběr. Národní tým držel se severskými soupeřkami krok až do konce utkání. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka ale nakonec prohrály rozdílem jediné branky.

Na jihu Moravy se čekalo na úvodní gól až do poloviny zápasu, kdy se poprvé prosadily finské hráčky. V přesilovce tečovala střílenou přihrávku Tuominenové Välimäkiová a Finky vedly.

Vzápětí ale Přibylová nabila Tejralové, která od modré propálila Silvonenovou, a bylo vyrovnáno. Zajímavá bitva šla do třetí třetiny. Na jejím startu se ovšem prosadila Holopainenová, krátce nato i Väliläová a české hokejistky rázem musely dotahovat dvoubrankové manko.

Finské favoritky nicméně odolávaly českým útokům až do času 59:19, kdy naději oživila kontaktní brankou Lédlová. Na vyrovnání už ale Češky nedosáhly a padly. Turnaj v Hodoníně zakončí sobotním duelem se Švédskem, který startuje v 19 hodin.

ČESKO – FINSKO 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Tejralová (Přibylová), 60. Lédlová (Mrázová) – 35. Välimäkiová (Tuominenová, Savolainenová), 43. Holopainenová (Lindstedtová), 47. Väliläová (Tulusová, Tapaniová).
Rozhodčí: Celarová, Růžičková – Dopitová, Kúdelová.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 24:25 (7:10, 12:6, 5:9).
Nejlepší hráčky: Aneta Tejralová – Minnamari Tuominenová.
Česko: Zechovská – Horálková, Tejralová, Kosinová, Zíková, Kovářová, Zedníková, Kolowratová – Křížová, Pejzlová, Vanišová  Přibylová, Hymlárová, Mills – Martinů, Patočková, Lerchová – Lédlová, Mrázová, Jůzková. Trenér: Novák.
Finsko: Silvonenová – Savolainenová, Tuominenová, Hiirikoskiová, Laitinenová, Lindstedtová, Karppinenová, Vitasuová – Nieminenová, Välimäkiová, Hoviová – Tulusová, Väliläová, Tapaniová – Karjalainenová, Niskanenová, Holopainenová – Rakkolainenová, Rajahuhtaová, Hakalaová – Nilssonová. Trenér: Mustonen.

Další program turnaje v Hodoníně

Sobota 25. srpna:
15:30 Rusko – Finsko » živý přenos
19:00 Česko – Švédsko » živý přenos

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz