<

Český rekord! Staré gardy hrály 24 hodin, Příbram vs. Kladno 179:69

Foto: ceskatelevize.cz

25. listopadu 2015, 15:07

Adam Bagar

Neuvěřitelné utkání sehrály staré gardy Příbrami a Kladna, které se pokusily o překonání českého rekordu v délce hokejového zápasu. A povedlo se. Aktéři maratonu strávili na ledě 24 hodin, sehráli dohromady 37 třetin a vstřelili nevídaných 248 branek. V charitativním zápase sice po výsledku 179:69 slavil domácí Spartak, ale díky výtěžku pro dětský domov v Lazci nakonec zvítězili úplně všichni.

„Koho to napadlo? I člověk, co je 24 hodin jenom na nohách, tak už toho má plné zuby. A do toho se ještě pohybovat na ledě. Klobouk dolů,“ smekal televizní expert Milan Antoš. Nápad vznikl během zářijového turnaje starých gard a pak už šlo jen o to sehnat soupeře. Volba nakonec padla na dobře známé kladenské Kovárny. Většina aktérů se už od dětství dobře zná, což rovněž přispělo k zápisu do České knihy rekordů.

"Vůbec si nedovedu představit, co bude za pět, deset nebo patnáct hodin."

Náročný duel odstartoval v pátek dopoledne odbitím desáté hodiny. „Já už toho mám dost po dvaceti minutách,“ usmíval se Milan Filipi v reportáži České televize. „Vůbec nevím, co od toho mám očekávat. Nedovedu si představit, co bude třeba za pět, deset nebo patnáct hodin,“ přiznal další skvělý hokejista z naší ligové a reprezentační minulosti Jiří Dudáček. Pro hosty to bylo o to nepříjemnější, že inkasovali gól za gólem.

„Mohli k nám být trošku milosrdnější,“ usmívali se po utkání, které prohráli 69:179. Výsledek však šel stranou a po zápase byli všichni rádi, že duel přežili ve zdraví a pomohli dobré věci. „Člověk je zvyklý sehrát zápas naplno, ale tady jsme se museli šetřit, abychom vydrželi,“ říkal nejstarší hráč domácího Spartaku Milan Martínek. „Bylo to náročné. Únava je velká, ale užili jsme si to,“ dodal střelec 26 gólů Ondřej Mácha.

Nejhorší to bylo kolem čtvrté hodiny ráno, nikomu se nechtělo vstávat

Veteráni na tom byli nejhůř v noci. Ale díky možnosti střídání po dvou dvacetiminutových třetinách největší krizi překonali. „Nejhorší to bylo kolem čtvrté hodiny ranní, nikomu se už nechtělo vstávat,“ přiznal kladenský Patrik Tomeš. Speciálně pak hlavní rozhodčí Antonín Kolář zaslouží absolutorium, ve svých 66 letech zvládl odpískat celý maraton sám. A když se ráno rozednívalo, čekaly ho ještě čtyři hodiny práce.

Recept na takovou výdrž? „Trochu jsem si zpíval a poslouchal muziku, protože udržet pozornost při hokeji několik hodin je asi to nejhorší,“ přiznal Kolář. Ten, stejně jako ostatní aktéři charitativního utkání absolvoval 37 třetin a signalizoval dohromady 248 gólů. Akce se zároveň konala v rámci prevence kriminality a boje proti drogové závislosti, její výtěžek šel na konto dětského domova Pepa v Lazci. Vybraly se víc než tři tisíce korun.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz