Češi přehráli Kanadu po 7 letech! Němec si připomněl zlatou jízdu

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

16. prosince 2017, 8:05

Adam Bagar

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Kanaďané zrovna nepatří k oblíbeným soupeřům českých hokejistů, ti se zámořskému soupeři sklonili osmkrát v řadě. Nepříznivou sérii zlomili až v Moskvě, po dlouhých sedmi a půl letech! "Je to povzbuzení do další práce. Víme, že je můžeme porážet," těší po vítězství 4:1 zadáka Ondřeje Němce.

Právě brněnský bek je pamětníkem výhry nad Kanaďany z roku 2010, tehdy reprezentanti na světovém šampionátu v Německu brali výhru 3:2. "Mám na to dobré vzpomínky. Tenkrát jsme byli v situaci, kdy jsme museli vyhrát. Jinak bychom ani nepostoupili do čtvrtfinále," líčí Ondřej Němec, jenž nakonec s nároďákem bral v Kolíně nad Rýnem senzační zlato.

"Tehdy to bylo takové dolů, pak strašně nahoru. Ten mančaft se strašně semknul," vzpomíná na více než sedm let starý titul. Od té doby výhra nad Kanaďany ne a ne přijít, čeští bojovníci se dočkali až letos na Channel One Cupu. "Je to velké povzbuzení v tom, že Kanadu máme ve skupině na olympiádě. Víme, že ji můžeme porážet," ví zkušený hokejista.

Mnohem lepší výkon než doma s Finy, hlásí Němec

Toho těší nejen výhra 4:1, ale také výkon, jaký Jandačova parta podala. "Hráli jsme rozhodně lépe než doma s Finy. Rozdíl byl hlavně v tom, že jsme začali hned ze startu a nepouštěli Kanadu do takového tlaku, i když to nebylo jednoduché. Chvílemi nás tlačili, ale měli jsme Francíka v bráně. Zavřel to a utkání jsme dotáhli do úspěšného konce," těší Němce.

Také on občas v důrazné bitvě pocítil typickou kanadskou tvrdost, kterou zraněním odnesl útočník Dominik Kubalík, jenž pro potíže s ramenem odstoupil z utkání na konci druhého dějství. "Kanaďané tak hrají a člověk na to musí být připravený. Oni nevynechají snad jediný souboj, ale myslím, že jsme se jim ve všem vyrovnali," prozrazuje Ondřej Němec.

Mužstvo se opravdu dobře pohybovalo, těší Jandače

Češi prohrávali, ale nakonec bitvu otočili ve svůj prospěch. Na gól Vojtěcha Mozíka ze třetího dějství už javorové listy nenašly odpověď, naopak hráči v bílých dresech přidali další dva góly do odkryté klece. U jednoho z nich asistoval právě Němec. "Myslím, že jsme podali parádní týmový výkon od gólmana po posledního útočníka. Moc cenné vítězství."

Češi v olympijské generálce zapsali už druhou výhru, když po Finech porazili také Kanaďany a zahrají si o celkové prvenství na Channel One Cupu. "Vyhráli jsme druhý zápas na turnaji, tak do zápasu se Švédy můžeme jít zase s čistou hlavou. Chceme turnaj dobře zakončit, nejlépe dalším vítězstvím," přeje si Němec před nedělní partií s třemi korunkami.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz