Češi chtějí končit vítězstvím, proti Rusům nehrají Voráček ani Gudas

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

30. dubna 2017, 13:31

Václav Jáchim

Porazili Finy i Švédy, čeští hokejisté v předstihu ovládli Carlson Hockey Games. Jednu velkou bitvu ale mají ještě před sebou. Poslední podnik letošního Euro Hockey Tour uzavře dnešní večerní střetnutí s Rusy, očekávaný souboj startuje od 18:30 hodin. Trenéři našeho výběru vzali ohled na zdravotní stav mužstva i vytížení opor, některá esa dostanou volno. "Porce tří zápasů ve čtyřech dnech je docela náročná, do mistrovství světa pořád máme ještě čas. Zátěž proto rozložíme," řekl asistent Jaroslav Špaček.

Po dopoledním rozbruslení padlo rozhodnutí, že proti sborné nenastoupí Radko Gudas, Michal Kempný, Jakub Voráček a Roman Červenka. Mimo sestavu budou tentokrát rovněž obránci Radim Šimek s Tomášem Kundrátkem. Ostatní půjdou do boje, někteří hrají o nominaci na mistrovství světa.

"U určité skupiny hráčů jasno máme, na dalších postech ještě úplně ne. Někdo nám trošku zamotal hlavu. Hráče chceme vidět a zátěž utkání víc rozšířit," připomněl Špaček. Národní tým chce bez ohledu na prvenství v turnaji jednoznačně uspět. "Porazit Rusko je vždycky fantastické, a kdyby se to podařilo, bylo by to i vyvrcholení turnaje. Lidi by si to určitě zasloužili. V minulých zápasech byla atmosféra úžasná," doplnil Špaček.

V brance národního mužstva bude znovu Petr Mrázek, který chytal ve čtvrtek proti Finsku. Do sestavy se vrací Jakub Jeřábek, jenž vzhledem ke zranění chyběl od prvního duelu Euro Hockey Challenge v Německu. Premiéra na Carlson hrách čeká také na Milana Douderu. Naopak jiný bek Michal Jordán se po potížích s kolenem nestihl dát včas dohromady a elitní výběr v sobotu opustil.

Mezi útočníky je na marodce Jiří Sekáč, po nárazu do mantinelu ze čtvrtečního souboje není fit. Trenéři čekají, jestli se po víkendu jeho stav nezlepší. Jakmile reprezentanti dokončí turnaj Carlson Hockey Games, trenér Jandač na večerní tiskové konferenci oznámí zúžení kádru. Hokejisté pak dostanou krátké volno, směr Paříž vyrazí z Prahy ve středu 3. května. Dva dny poté je ve francouzské metropoli čeká ostrý start mistrovství světa proti Kanadě. 

Předpokládaná sestava reprezentace proti Rusku:

Mrázek - Jeřábek, Krejčík, Kindl, Šulák, Rutta, Kolář, Sklenička, M. Doudera - Radil, Jan Kovář, Vrána - Řepík, Holík, Birner - Hyka, Horák, T. Zohorna - Kašpar, R. Hanzl, Lev.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz