Černý o litvínovské krizi: Utíká nám to, už není kam uhýbat

Foto: hcverva.cz

Litvínovská Verva, která se po špatném vstupu do sezony krčí v dolních patrech tabulky, přivítala v podkrušnohorském derby před vlastními fanoušky rozjeté chomutovské Piráty. Ti prožili skvělý vstup do utkání, kdy využili dvě přesilové hry, a náskok z první třetiny si ustrážili až do závěrečné sirény. Autorem jedné ze dvou tref Litvínova byl Jakub Černý, který po utkání popsal situaci ohledně svého týmu.

Jaká byla příčina vaší porážky v derby s Chomutovem?
Myslím, že jsme podali daleko lepší výkon než v několika předešlých zápasech. K naší smůle je scénář pořád stejný. Necháme si zbytečně utéct začátek, když uděláme hloupé fauly a inkasujeme. Z toho se už nedokážeme ve zbytku utkání vyhrabat.

Prohráli jste popáté v řadě, což je už poměrně vysoké číslo...
Docela nám to utíká. Kvůli tomu ale přece nemůžeme věšet hlavy a být zadumaní nad tím, proč tomu tak je. Musíme jet na sto procent a dřít v každém utkání, stejně jako proti Chomutovu. Musíme pořád věřit tomu, že to týmovým duchem a poctivou dřinou zlomíme.

Herně už to nebylo tak špatné, akorát koncovka trochu tápe, ne?
Šancí jsme měli spousty. Bohužel nedokážeme proměnit ani ty největší tutovky. To je přesně ten rozdíl mezi námi a soupeřem. Oni z toho minima, co mají, vytěží maximum. Naši gólmani chytají výrobně, nebýt nich, tak jsme na tom asi ještě hůř. 

Co vás očividně trápí, jsou přesilové hry. Často předvádíte až zbytečně komplikované kombinace, jak to vidíte vy?
Proti Chomutovu bych řekl, že to nebylo tak úplně hrozné. Oproti minulým zápasům to ještě šlo. Tlačili jsme se do zakončení, bohužel nemáme dorážky, ze kterých dneska padá nejvíce branek. Naše koncovka není celkově slavná.

Jistě jste čekali lepší vstup do soutěže, jak vypadá nálada v kabině?
Každý chce vyhrávat a vidět se v horní patrech. Když se krčíte dole, není to ono. Musíme se z toho oklepat a vlítnout do dalšího zápasu po hlavě.

Teď vás čekají důležitá utkání v Jihlavě a Pardubicích, kde se buď vrátíte do hry, nebo půjdete psychicky ještě víc dolů...
Přesně, je to obrovská výzva. Jestli jsme silný tým, tak ty zápasy zvládneme. Tady už není kam uhýbat.  

Sestřih utkání HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz