Černé dresy, výroční logo či retro zápas. Orli obměnili kádr a oslaví 85 let

Foto: Lukáš Caha

14. září 2018, 14:01

Adam Bagar

Orli vstupují do své osmé sezony v mezinárodní EBEL! Ta se ponese v duchu oslav 85. výročí od založení klubu, který na tiskové konferenci představil výroční logo i nové dresy.

Mimo svůj stadion budou hrát Orli v červenobílé kombinaci, doma se vracejí k černé variantě dresu. „Po sedmi letech dochází k první větší změně v designu dresu. Speciální černé vánoční dresy v loňské sezoně sklidily u fanoušků velký ohlas a byly velmi populární,“ hlásí manažer znojemského klubu Petr Veselý.

„S kádrem, který jsme tady vybudovali, jsem opravdu spokojený.“

„Věříme, že nové dresy budou šťastné a přinesou týmu úspěch,“ dodává. Nové dresy nejsou zdaleka tím jediným, co zpestří letošní 85. narozeniny. V rámci výročí přichystal klub také speciální logo, na konci roku se navíc tamní fanoušci mohou těšit na „retro zápas“ ve speciálních pletených dresech.

Orli, kteří v sezoně 2015-16 prošli až do finále EBEL, mají letos co napravovat. V uplynulém ročníku totiž skončili až desátí a poprvé za sedm let působení v mezinárodní soutěži nehráli play off. Kádr tak prošel velkou čistkou. Na jihu Moravy skončilo dvanáct hráčů, jedenáctku naopak tamní vedení přivedlo.

Foto: hcorli.cz

Vrátil se brankář Patrik Nechvátal, z Komety přišel juniorský gólman Martin Holík. Obranné řady posílili Adam Sedlák, Kanaďan Patrick McEachen a Fin Patrik Parkkonen, do útoku pak přišli Nicolas Hlava, Marek Kalus, Američan C.J. Stretch a Kanaďané Anthony Luciani, Allan McPherson a Cameron Braes.

„Posily plní naše očekávání. S kádrem, který jsme tady vybudovali, jsem opravdu spokojený,“ pokyvuje hlavní kouč Orlů Miroslav Fryčer. Brankářskou jedničkou bude Patrik Nechvátal, kapitánské céčko po Jiřím Berounovi, který se po konci kariéry přesunul na střídačku, převzal odchovanec David Bartoš.

Foto: hcorli.cz

Znojmo jde do sezony v dobré náladě, v generálce zničilo Zvolen devíti góly a teď už se těší na první střetnutí ve Villachu, které je na programu v pátek od 19:15. „Jsme stále lepší a lepší! A už se moc těšíme na start soutěže, protože příprava byla dlouhá,“ potvrzuje zámořská ofenzivní posila Orlů C.J. Stretch.

Znojmo do konce září sehraje jen tři další zápasy, dva totiž muselo přesunout na říjen, jelikož je stále bez stadionu. Jeho rekonstrukce se opozdila. Už v přípravě museli znojemští hokejisté dojíždět do Telče, kterou na startu týdne nahradily Moravské Budějovice. Doma se představí až 28. září proti Záhřebu.

Foto: hcorli.cz

Kádr týmu Orli Znojmo 2018-19

Brankáři:
Tomáš Halász, Martin Holík, Patrik Nechvátal.

Obránci:
Michal Kruckovyč, Lan Lattner, Patrick McEachen, Patrik Parkkonen, Adam Sedlák, Jakub Stehlík, Rostislav Šnajnar, Dominik Tejnor.

Útočníci:
David Bartoš, Cameron Braes, Jan Bulín, Tomáš Guman, Nicolas Hlava, Marek Kalus, Anthony Luciani, Radim Matuš, Allan McPherson, Petr Mrázek, Erik Němec, Patrik Novák, Vladimír Oščádal, C.J. Stretch, Marek Špaček.

Trenéři: Miroslav Fryčer, Tomáš Jakeš a Jiří Beroun.

Příchody do týmu Orli Znojmo

Patrik Nechvátal (Innsbruck)
Martin Holík (Kometa Brno)
Patrick McEachen (Bordeaux)
Adam Sedlák (Banská Bystrica)
Patrik Parkkonen (Oskarshamn)
C.J. Stretch (Frankfurt)
Anthony Luciani (Bayreuth)
Nicolas Hlava (Chomutov)
Marek Kalus (Havířov)
Allan McPherson (Chaux-de-Fonds)
Cameron Braes (Thurgau)

Odchody z týmu Orli Znojmo

Marek Schwarz (Liberec)
Josef Zajíc (Kladno)
André Lakos (Graz)
Marek Biro (Banská Bystrica)
Antonín Bořuta (neznámo)
Coby Corbett (neznámo)
Colton Yellow Horn (Graz)
Adam Raška (Třebíč)
Štěpán Csamangó (Krakov)
Radek Číp (neznámo)
Tomáš Plíhal (Heilbronner)
Jiří Beroun (konec kariéry)

Přípravná utkání týmu Orli Znojmo

14.08. HC Kometa Brno – Orli Znojmo 3:1 (Guman)
16.08. Orli Znojmo – HC Energie Karlovy Vary 3:2 (Guman, Stehlík, Mrázek)
21.08. Mountfield HK – Orli Znojmo 4:2 (Braes, Mrázek)
23.08. PSG Berani Zlín – Orli Znojmo 3:2 (Bartoš, Luciani)
30.08. HC Košice – Orli Znojmo 3:4 pp (Lattner, Braes, Tejnor, McPherson)
31.08. Rapaces de Gap – Orli Znojmo 2:4 (Lattner, Kalus, Stehlík, McPherson)
02.09. HK Poprad – Orli Znojmo 4:1 (McPherson)
05.09. HKm Zvolen – Orli Znojmo 4:9 (Hlava 2, Luciani 2, Stehlík, Braes, Stretch, Lattner, Guman)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz