Centrum Pouzar hostilo první ročník mezinárodního amatérského turnaje

Foto: Hokejové Centrum Pouzar

26. září 2016, 15:21

Filip Kortus

Premiérový ročník turnaje amatérských hokejistů hostilo Hokejové centrum Pouzar. Na jih Čech si našlo cestu pět mezinárodních týmů, kromě domácích HC Trendy přijel výběr ze Slovenska, Kanady, Rakouska a Německa. Prvenství získal celek Slovenska z Liptovského Mikuláše, oproti Kanadě měl lepší bilanci skóre.

Uplynulý víkend patřil v Hokejovém centru Pouzar amatérským hokejistů. Konal se totiž první ročník Bohemia Hockey Cup. Pořádající klub HC Trendy, mimo jiné organizátor největší amatérské hokejové ligy v Jižních Čechách, obstarával již dříve přátelská utkání mezi jednotlivými celky, o víkendu se prvně odehrál celý turnaj. „Turnaj se vyvedl, vše šlo podle plánu. Jednalo se o první ročník, takže se vše pomalu zabíhalo, “ chválil si ředitel Jiří Nartovský.

Zahraniční celky nebyly vybrány náhodně, čeští organizátoři s nimi měli zkušenosti z přípravných utkání. „Byly to celky, se kterými jsme se setkali už při zápasech v zahraničí. Tentokrát se nám podařilo všechny sjednotit a uskutečnit ve dvou dnech kompletní turnaj,“ pokračoval Jiří Nartovský. Kladná odezva od účastníků motivuje organizátory k uspořádání druhého ročníku a i možného rozšíření počtu týmů. „Každopádně plánujeme další ročník, jednáme s celky z Finska i Švédska a rádi bychom navyšovali počet účastníků“ přeje si ředitel turnaje.

Ačkoliv se po kluzišti zřejmě největší legendy českobudějovického hokeje Jaroslava Pouzara proháněli pouze amatéři, turnaj měl svou kvalitu. „Turnaj se vydařil po všech stránkách, zápasy měly i slušnou kvalitu,“ chválil Václav Švec, spolumajitel Hokejového centra Pouzar. Centrum Jaroslava Pouzara mělo poslední víkend bez soutěžních utkání, příští víkend začíná Rybníkářská hokejová liga neboli RHL. „Připomínalo mi to Světový pohár, minimálně účastníky a termínem,“ smál se na vyhlášení Švec.

Akce se zamlouvala i legendě Jaroslavu Pouzarovi, který svým jménem zaštítil turnaj a zároveň osobně předal všechna ocenění. „Jsem moc rád, že se tyto turnaje u nás dělají, poděkovat bych zejména chtěl organizátorům,“ podotkl trojnásobný vítěz Stanley Cupu. „Rádi bychom, aby se udělal i další ročník. Je dobře, že se na stadionu neustále něco děje a je pořád obsazený,“ pochvaloval si Pouzar.

Celkovými vítězi se stali Slováci, když své prvenství vybojovali až v posledním utkání ve federálním derby s domácími HC Trendy. Gólem půl minuty před koncem rozhodli o své výhře a v závěrečném zúčtování přeskočili Kanadu zásluhou lepšího skóre. „Zvládli jsme klíčové poslední utkání s Čechy, čímž jsme si zajistili titul,“ těšilo kapitána slovenského výběru Pavola Saska. Češi skončili na bronzové příčce, čtvrté skončilo Rakousko a páté Německo.

Výsledky turnaje Bohemia Hockey Cup 2016: 

Sobota 24.9.

Kanada – Slovensko 3:3
Česko – Německo 18:2 
Rakousko – Slovensko 2:4
Kanada – Německo 13:0
Česko – Rakousko 4:1
Slovensko – Německo 22:0

Neděle 25.9.

Kanada – Česko 4:2
Rakousko – Německo 24:0
Česko – Slovensko 3:4
Kanada – Rakousko 5:3

Tabulka turnaje Bohemia Hockey Cup 2016: 

1. Slovensko, 7 bodů, 33:8
2. Kanada
, 7 bodů, 25:8
3. Česko
, 4 body, 27:11
4. Rakousko
, 2 body, 30:13
5. Německo
, 0 bodů, 2:77

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

Foto: Jiřina Řeháčková

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz