Calder Cup, NHL, ale teď nejspíš konec. Frka už v Detroitu nechtějí

20. června 2018, 16:14

Adam Bagar

Poté, co mu těsně unikla účast na světovém šampionátu v Dánsku, musí Martin Frk skousnout další nepříjemnou zprávu. V Detroitu se s velkou pravděpodobností loučí, po sezoně mu totiž v klubu skončila smlouva a tamní vedení je zatím nakloněno tomu, že mu novou nenabídne.

Prodloužení Frkovy smlouvy podle portálu MLive.com nezískalo velkou podporu při setkání profesionálních skautů Red Wings, které bylo na programu minulý týden. Generální manažer Ken Holland pouze uvedl, že klub o budoucnosti českého hráče definitivně nerozhodl.

Detroit má čas do 1. července, do té doby má možnost předložit Martinu Frkovi kvalifikační nabídku. Podle pravidel NHL by jednoletý kontrakt musel být v minimálně hodnotě 715 tisíc dolarů, což je o deset procent víc, než útočník pobíral v uplynulém ročníku 2017-18.

Foto: Instagram Martin Frk

Pokud by tak Red Wings neučinili, stane se čtyřiadvacetiletý bojovník nechráněným volným hráčem a získat jej mohou konkurenční kluby. „Uvidíme, jak to dopadne. Detroit má podepsat strašně moc hráčů, tak věřím, že budu mezi nimi,“ přál si Martin Frk na konci dubna.

Vítěz Calder Cupu ze sezony 2016-17 v uplynulém ročníku zakotvil v zámořské NHL, ke dvěma startům z Caroliny přidal dalších 68 v detroitském dresu. Borec, který má jednu z nejtvrdších střel v soutěži, nasbíral v podstatě jako nováček 25 bodů za 11 branek a 14 nahrávek.

Foto: Facebook Česká hokejová reprezentace

„Po týmové stránce se to nepovedlo, nešli jsme do play off. Ale měl jsem radost, že jsem se dostal do týmu a v Detroitu mohl zůstat celou dobu. Za to jsem moc rád. Při pohovorech jsem hovořil s generálním manažerem a trenérem a moji hru hodnotili celkem dobře,“ líčil.

Kouč Jeff Blashill v něm viděl střelce, ale závěr sezony Frkovi úplně nevyšel podle představ. Za posledních 23 utkání zaznamenal jen jednu branku a čtyři nahrávky a v optimální pohodě nebyl ani na konci dubna, kdy nakonec neúspěšně bojoval o letenku na MS v Dánsku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz