Buď Štefl, nebo my! Nechceme skončit jako Vsetín, bouří se fanoušci Slovanu

Foto: youtube.com

29. května 2018, 11:29

Adam Bagar

Ve Slovanu Bratislava panují napjaté vztahy, které vyústily až v odchod generálního manažera Patrika Zimana. Ten v klubu končí na vlastní žádost. Informoval o tom portál sport24.pluska.sk, jenž zveřejnil také ostrou reakci oficiálního fanklubu.

Ziman podal koncem dubna návrh na odvolání sportovního manažera klubu Oldřicha Štefla, které ještě muselo projít schválením prezidenta a hlavního akcionáře Juraje Širokého. Dosud ale vedení slovenského účastníka ruské KHL k tomu nezaujalo žádné stanovisko, což nejspíš byla pro generálního manažera poslední kapka.

„Můj požadavek jaksi zůstal ve vzduchu. Nejdřív byl pan Široký na dovolené, čekalo se tedy na jeho příjezd. Pak jsme se potkali, ale co jsem žádal, nenašlo odezvu. Proto jsem se rozhodl ve čtvrtek podat výpověď, neviděl jsem jiné východisko,“ uvedl pro sport24.pluska.sk Ziman, jehož žádost už vedení Slovanu akceptovalo.

Přeju všem fanouškům, ať to zklamání co nejdřív vystřídá radost

„Všechno zlé je k něčemu dobré. Věřím, že moje mise ve Slovanu přinesla prvky, které v budoucnu pomůžou fungovat na zdravějších principech. Děkuju za příležitost pracovat pro nejlepší sportovní značku na Slovensku a přeju všem fanouškům, ať to zklamání co nejdřív vystřídá radost,“ doplnil odcházející manažer.

Fanoušci Slovanu celou situaci těžce nesou, vyhlásili bojkot a žádají Šteflovo odvolání. Klub se k aktuálnímu dění v klubu podrobněji vyjádří ve středu 30. května před polednem, kdy svolal mimořádnou tiskovou konferenci. Na té mimo jiné představí hlavního trenéra, posily či detailnější program přípravy na novou sezonu.

Reakce fanklubu HC Slovan Bratislava

„Dnešní datum se hlubokými písmeny zapíše do historie. Bohužel negativně. Zapíše se jako pohřeb milovaného klubu! Trend, který je nastolený už několik let, pokračuje. Víme, že ten, který náš klub stále sráží na kolena a úplné dno, zůstává. Na úkor člověka, který dělal pro klub a náš fanoušky i nemožné – Patrika Zimana. Fuj! My jako fanklub se už odmítáme dívat a zúčastňovat špinavostí, které se páchají na hráčích, zaměstnancích a také na samotném Zimanovi. Proto už nyní vyhlašujeme totální bojkot, dokud tam bude sedět Štefl.

Vždy jsme byli s klubem, ale byl klub někdy s námi? Zjevně ne. Hanba, hnus, frustrace, dokonce až tragédie. Už brzy vás budeme informovat o datu valného shromáždění, kde projednáme další kroky. Už stačilo, máme toho dost. Náš čas, láska a peníze investované do Slovanu jsou asi vedení ukradené. Co dáš, to dostaneš. My jsme dávali a nedostávali.

Buď Štefl, a nebo my! Nebo ať si platí komparz, ale asi nemají z čeho. Nesmíme dovolit, abychom skončili jako Vsetín, my jsme Slovan a toto nedovolíme! Fanklub Verní Slovanu proto vyhlašuje, že neakceptujeme setrvání Štefla v klubu a na základě toho fandit nebudeme ani teď, ani potom, dokud ten (nevíme ani, jak ho nazvat) neodejde!"

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz