Bruslaři zlomili Straubing a jsou ve finále. Energie podlehla Záhřebu

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

25. srpna 2018, 18:41

Jan Šimek

V pátek karlovarští hokejisté sestřelili rakouský Villach a nyní si na turnaji ve slovinském Bledu dělali zálusk na Medveščak Záhřeb. Energie se ovšem nedokázala střelecky prosadit a padla. Hrát tak bude o třetí místo, jejím soupeřem bude Jesenice. Mladoboleslavský tým v přestřelce zdolal Straubing a na turnaji v Norimberku si zahraje finále.

Karlovy Vary nedaly gól a podlehly Záhřebu

Energetikům stačil jakýkoliv bodový zisk, aby postoupili do finále. Bitva s chorvatským Záhřebem byla dlouho vyrovnaná, jenže Západočeši ne a ne využít některou ze svých mnoha šancí. Tuhý souboj nakonec rozhodla jediná trefa. V čase 28:22 Sauve předal puk svému spoluhráči a Samuels-Thomas překonal Závorku. Karlovarští vyrovnat nedokázali, a tak si na turnaji v Bledu zahrají o třetí místo.

MEDVEŠČAK ZÁHŘEB – HC ENERGIE KARLOVY VARY 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 29. Samuels-Thomas (Sauve).
Medveščak Záhřeb: Rosandič – Hardy, Kudělka, Manavian, Puzič, Sauve, Sijan, Čepon – Armstrog, Aviani, Brine, Deutsch, Fičur, Janković, Lehtonen, Mauldin, Olden, Perkovich, Samuels-Thomas, Simšič, Sylvestre, Zanoski.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Šenkeřík, Rohan, Plutnar, Kovačević, Šafář, Podlipnik, Tomeček – Rachůnek, Mikúš, Flek – Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Kverka, Havránek.

Bruslaři přestříleli Straubing a jdou do finále

Mladoboleslavští hokejisté narazili na Straubing, který hned v úvodu poslal do vedení Laganière. Za okamžik sice srovnal Pacovský, jenže Williams vrátil německému celku náskok. Pak Pacovský znovu srovnal, aby Žejdl s Kotvanem v rozmezí necelých čtyř minut otočili skóre ve prospěch Bruslařů – 4:2. Ještě do konce druhé části ovšem srovnali Loibl a Laganière. Mladá Boleslav si však do závěrečné třetiny schovala dva góly. Díky zásahům Žejdla s Látalem tak nakonec vyhrála 6:4. V neděli si zahraje finále s domácím Norimberkem.

STRAUBING TIGERS – BK MLADÁ BOLESLAV 4:6 (1:1, 3:3, 0:2)

Branka a nahrávka: 1. Laganière, 22. Williams, 36. Loibl, 40. Laganière – 2. Pacovský, 25. Pacovský, 30. Žejdl, 34. Kotvan, 45. Žejdl, 47. Látal.
Straubing Tigers: Zatkoff – Dotzler, Schopper, Eriksson, Renner, Southorn, Gläbl, Acolatse, M. Brandt – T. Brandt, Loibl, Mulock, Williams, Mouillierat, Connolly, Filin, Schönberger, Laganière, Heard, Pfleger, Ziegler, Wruck.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Němeček, Pláněk, Bernad, Říha, Kotvan, Kurka, Dlapa, Hrdinka – Vondrka, Najman, Klepiš – Orsava, Žejdl, Látal – Pacovský, Skalický, Šťastný – Procházka, Knotek, Kousal.

Další program přípravných utkání

Neděle 26. srpna:
16:30 HK Acroni Jesenice – HC Energie Karlovy Vary (turnaj v Bledu)
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – Lausitzer Füchse
18:00 Norimberk Ice Tigers – BK Mladá Boleslav (turnaj v Norimberku)

Pondělí 27. srpna:
18:00 ČEZ Motor České Budějovice – Amur Chabarovsk

Úterý 28. srpna:
17:00 Comarch Cracovia Krakov – HC Frýdek-Místek
17:30 PSG Berani Zlín – HC Olomouc
17:30 HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov
18:00 HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha
18:00 VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – GKS Katovice
18:00 AZ RESIDOMO Havířov – HK Dukla Trenčín
18:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (v Poděbradech)
18:00 HC Slovan Bratislava – BK Mladá Boleslav
19:30 EK Zell am See – HC Slovan Ústí nad Labem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz