Bruslaři srazili lídra, slaví i Oceláři a Dukla. Spartu přemohli Erat a Nečas

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Tipsport extraliga je možná nejvyrovnanější v novodobé historii. Svědčí o tom nejen minimální odstupy na šesté až dvanácté pozici, ale také skutečnost, že není nouze o překvapení. Jedno pořádné se ve 45. kole týkalo Plzně, lídr soutěže podlehl Mladé Boleslavi a poprvé v sezoně doma nezískal ani bod. Před svým publikem se naopak radovaly Vítkovice, které srazily Piráty, Verva se Zlínem brala jen bod, prodloužení na severu Čech rozhodl Ondráček, výhru za dva body má i Dukla. Bílí Tygři selhali s Oceláři a Mountfield zdolal Moru. Bitva na Spartě patřila Kometě, obrat v prodloužení dokončil Nečas.

Bruslaři odčarovali kouzlo plzeňského ledu

Před svým publikem jsou v letošním ročníku výborní, hokejisté Plzně doma dokázali dosud v každém duelu bodovat. Teď je jejich skvělá série u konce, kouzlo Západočechů odčarovali Bruslaři. Hokejistům Mladé Boleslavi jde o účast v předkole, po dvou porážkách v řadě teď šance znovu oživili. Vedoucí gól Urbana podpořil v polovině utkání dalším zásahem Pabiška, pak snížil Indrák, jenomže vyrovnaný duel nakonec zlomil ve prospěch hostů třetí brankou Valský. Středočechy držel spolehlivý gólman Růžička, domácí Škoda po pěti výhrách za sebou tentokrát padla. Tým Martina Straky vyšel v sezoně naprázdno teprve pošesté.

Ladislav Čihák (asistent trenéra Plzně): "Boleslav byla nachystaná, chce urvat každý bod, naopak my jsme nebyli dost dobře připravení. Nešly nám nohy, vázla rozehrávka, nebyli jsme na puku. Z našeho pohledu to nebylo dobré, ale byly tam i pasáže, kdy jsme se zlepšovali, to však byly jen takové drobné nádechy. Musím apelovat na některé hráče, že je třeba přidat, směrem do play off, protože tam by to nemuselo stačit. Nemůžeme to nechat táhnout jen pár kluky. Nám toho moc nevyšlo, musím jen poblahopřát soupeři, že nás jako první letos obral o všechny tři body.

Viktor Ujčík (asistent trenéra Mladé Boleslavi): "Jsme rádi, že nám zápas vyšel. Po ztrátě bodů doma to bylo hrozně důležité utkání. My musíme získávat vlastně už v každém utkání body. Musím kluky pochválit za bojovnost a přístup, s jakým do utkání šli, vzadu nás navíc skvěle podržel gólman Růžička. Kluci hráli disciplinovaně, hráli dobře do obrany, měli jsme i štěstí, ale to k tomu prostě patří."

HC ŠKODA PLZEŇ – BK MLADÁ BOLESLAV 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Indrák (Pour, Kvasnička) – 9. Urban (Klepiš, Kotvan), 30. Pabiška (J. Říha, Nahodil), 48. Valský (Orsava, Eminger), 58. Dlapa (Lenc, Pabiška).
Rozhodčí: Bulanov (Rusko), Souček – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 7:5, navíc Hollweg (Plzeň) na 5 minut a do konce utkání, Němeček (Ml. Boleslav) na 10 minut.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 27:24.
Diváci: 6333.
Nejlepší hráči: Ondřej Kratěna – Jan Hanzlík.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Jones, Moravčík, Kvasnička, J. Kindl, Kaňák, D. Sklenička – Gulaš, Mertl, Kantner – T. Kubalík, Kratěna, Schleiss – Indrák, Kracík, Pour – Hollweg, Rubner, Kindl. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Hanzlík, Říha, Dlapa, Kotvan, Němeček, Eminger – Valský, Žejdl, Orsava – Klepiš, V. Němec, Pacovský – Pabiška, Nahodil, Lenc – Kousal, Urban, P. Musil. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Vítkovičtí napravili derby, Piráti si nepomohli

Odlišuje je postavení v tabulce i bodové konto, hokejisté Vítkovic a Chomutova usilují o své mety. Domácí zaznamenali tři porážky v řadě, teď už ale tahle série neplatí. Tým trenérů Petra a Trnky totiž nad Piráty jasně zvítězil. Vítkovicím přišla vhod blesková vedoucí trefa z hokejky Urbance, který se prosadil už po 38 vteřinách hry. Pak sice vyrovnal Knot, jenomže vedení domácích záhy zařídil Tybor. Ve druhém dějství inkasovali hosté třikrát, což bylo s ohledem na konečný výsledek rozhodující, soupeř posléze skóre upravil, nicméně nakonec inkasoval sedmkrát a odjel s debaklem. Hráči Vítkovic napravili předchozí domácí nezdar s Oceláři, naopak Piráti ztrácejí. V dostihu o předkolo si nepomohli, z posledních sedmi utkání vyhráli jen dvakrát.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): "Po nevydařeném derby a tripu, ze kterého jsme si přivezli bod, jsme věděli, že musíme bodovat. Z pohledu psychiky byl pro nás tento zápas náročnější. Spokojení jsme hlavně s vítězstvím. Střídali jsme lepší okamžiky s horšími. Vždycky, když je náskok výraznější, je důležité vstoupit dobře do třetí třetiny a dostat zápas třeba do roviny, ve které byl ve druhé části, což se nám nepovedlo. Za stavu 5:3 jsme museli hrát zodpovědněji. Důležitý byl gól na 6:3, tam jsme odpor soupeře definitivně zlomili. Pro nás jdou důležité tři body, protože hra nebyla ideální.“

Jan Šťastný (asistent trenéra Chomutova): "Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře, hned v prvním střídání jsme dostali branku. I když jsme v přesilovce pět na tři srovnali, vítkovická hra nám dělala dvě třetiny problém. Objevovaly se v ní věci, které dneska v rozhodují – tlak do brány, úžasné zakončení a hodně stínění před gólmanem. Co nás zdobilo minulé roky, tedy agresivní hokej na hranici faulů, s tím jsme se vůbec nedokázali vypořádat. Až za stavu 5:1 jsme ukázali, že hokej hrát umíme, nadechovali jsme se, ale bylo pozdě. Domácí byli tak rozjetí, že jsme na ně neměli.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – PIRÁTI CHOMUTOV 7:3 (2:1, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Urbanec (Lev, Olesz), 13. Tybor (Baranka, Kucsera), 29. P. Zdráhal (Olesz, Bartošák), 33. Kolouch (P. Zdráhal), 34. O. Roman (Baranka), 52. Olesz (Trška, Hrbas), 59. T. Jáchym (Kurovský) – 8. Knot (Dietz), 41. Koblasa (Vondrka, Smejkal), 48. Sklenář (Flemming, Skokan).
Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 2:7, navíc Olesz (Vítkovice) na 10 minut.
Využití: 3:1.
Střely na branku: 46:29.
Diváci: 5417.
Nejlepší hráči: Patrik Zdráhal – Petr Koblasa.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Sloboda, Urbanec, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk – Dej, Lev, Olesz – Tybor, Roman, Szturc – Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Stránský, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Piráti Chomutov: Š. Lukeš – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Mrázek, Knot, Szathmáry – Vondrka, Smejkal, Koblasa – Skokan, Sklenář, Lauko – V. Tomeček, Huml, Poletín – Havel, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ani tentokrát... Vervu doma obrali i Berani

Nutně se potřebují chytit. Jednak aby si pomohli k lepší výchozí pozici před závěrem sezony, jednak s ohledem na sebevědomí a přece jen lepší pohodu. Hokejisté Litvínova věřili, že sérii porážek ukončí proti Zlínu. Hosté začali lépe, po brankách Fryšary a Ference šli do vedění, nicméně pak Vervu bleskově poslaly za vyrovnáním góly Hanzla s Gerhátem. Krušnohorci se nadechovali k obratu, bojovní berani odolali a ve 47. minutě šli znovu do vedení díky zakončení Šťastného. Už se zdálo, že Verva vyjde naprázdno, ovšem osm vteřin před třetí sirénou tečoval puk za Kašíka pohotový Hübl a vynutil prodloužení. V něm rozhodl o výhře hostí Ondráček. Verva prohrála dvanáct zápasů v řadě, Jiří Šlégr si po nástupu do pozice hlavního kouče připsal první získaný bod.

Jiří Šlégr (trenér Litvínova): "První třetina nebyla z našeho pohledu vůbec špatná, přestože jsme prohrávali 0:1. Očekávali jsme, že do druhé třetiny půjdeme s větším tlakem, bohužel jsme se nechali vyloučit a inkasovali ve třech. Bylo vidět, že to hráči nechtějí vzdát, srovnali jsme výsledek na 2:2. Pak jsme dostali gól z otočky, ale bojovali jsme až do posledních vteřin a povedlo se nám vyrovnat. Prodloužení už je vabank, komu se to povede víc zkombinovat, přehrát. Bohužel jsme to nebyli my. Co přišly poslední posily, se mužstvo postupně zvedá, i jeho sebevědomí. Zápas už vypadal jinak než ty předchozí."

Robert Svoboda (trenér Zlína): "Jsme spokojeni se ziskem dvou bodů. Vyvíjelo se to docela příznivě, vedli jsme a pak z přesilovky pět na tři dali na 2:0. Domácí se poté rychle vrátili do zápasu díky našim chybám v obranném pásmu. Pak to bylo otevřené. Samozřejmě, že nás trochu mrzí gól osm vteřin před koncem z power play, ale jsme spokojeni se dvěma body."

HC VERVA LITVÍNOV – AUKRO BERANI ZLÍN 3:4 po prodloužení (0:1, 2:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 36. M. Hanzl (Mikúš, Marek Růžička), 38. Gerhát (Jurčík), 60. V. Hübl (Mikúš, F. Lukeš) – 15. Fryšara (Illo), 32. Ferenc (Roberts Bukarts, Freibergs), 47. Šťastný (Nosek, Honejsek), 64. J. Ondráček (Kubiš).
Rozhodčí: Hejduk, Kika – Hanzlík, Pešek.
Vyloučení: 3:4, navíc Baránek (Litvínov) na 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 31:31.
Diváci: 2245.
Nejlepší hráči: František Gerhát – David Šťastný.
HC VERVA Litvínov: Kantor – Iberer, Šesták, Gula, Kubát, Čutta, Baránek, L. Doudera – Jánský, Hübl, F. Lukeš – M. Hanzl, Mikúš, Marek Růžička – Jurčík, Gerhát, Trávníček – Havelka, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Stránský, Skuhrovec a Weissmann.
Aukro Berani Zlín: Kašík – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček – D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – Okál, Fořt, O. Veselý – J. Ondráček, Popelka, Kubiš – Klhůfek, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Dukla otočila duel s Dynamem. Rozhodl Hubáček

Před rokem se potkali v baráži, teď hráči Jihlavy a Pardubic svedli další extraligovou bitvu, v níž šlo oběma sokům o hodně. Dukla se pokouší přiblížit pozicím mimo barážovou účast, Dynamo usiluje o účast ve vyřazovacích bojích. Na Vysočině se tím pádem hrál důrazný hokej. Lepší začátek měli díky gólu Stříteského domácí, jenomže Východočeši se ve druhém dějství dvakrát prosadili a sahali po třech bodech. Nakonec ale mají jen jeden: v 59. minutě totiž nejprve Skořepa poslal zápas do prodloužení, po vyloučení Bojka pak Hubáček v čase 64:16 trefil cenné vítězství Dukly.

František Zeman (asistent trenéra Jihlavy): "Ze zápasu jsme vytěžili dva body. Diváci, kteří přišli na Horácký zimní stadion, viděli výborné utkání z obou stran. Byli jsme možná šťastnější, ale máme dva body, které se počítají. Věřím tomu, že takhle urvané vítězství hráče znovu nakopne, a do dalšího zápasu s Kometou půjdeme zase od začátku naplno.“

Pavel Marek (asistent trenéra Pardubic): "Utkání bylo vyrovnané. Hrálo se s obrovským nasazením ve vysokém tempu. Z našeho pohledu je to velká škoda, protože jsme měli velikou naději na zisk tří bodů. Ve třetí třetině jsme měli ale výpadky v koncentraci a v disciplíně. Čelili jsme sérii přesilovek, ve kterých Dukla otočila utkání ve svůj prospěch.“

HC DUKLA JIHLAVA – HC DYNAMO PARDUBICE 3:2 po prodloužení (1:0, 0:2, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 59. Skořepa (Stříteský), 65. R. Hubáček (Diviš) – 24. Bojko (Trončinský, Treille), 37. M. Kaut (Tomášek)
Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda – Kis, Rampír.
Vyloučení: 6:11, navíc Wishart a T. Svoboda (Pardubice) na 10 minut.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 39:20.
Diváci: 4183.
Nejlepší hráči: Matěj Stříteský – Marek Trončinský.
HC Dukla Jihlava: Kořenář – Kajínek, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Stříteský, Půža, Váňa – Čachotský, Zeman, Dostálek – P. Straka, Skořepa, Seman – Žálčík, Hlinka, Anděl – Hamill, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Trončinský, Hrabal, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Oceláři zabrzdili rozlet Bílých Tygrů

V předchozích pěti zápasech posbírali plný počet bodů, Bílí Tygři se výrazně přihlásili o místenku v play off. Ovšem bitva s Třincem se jim nepovedla. Rozlet domácích zarazili Oceláři především přesnou koncovkou a efektivitou, brankář Hrubec navíc přispěl čistým kontem. Hostům pomohla přesná trefa Martina Růžičky ze 13. minuty, později se prosadili slovenský útočník Dravecký a znovu Růžička. Když ve třetím dějství skóroval také Mikulík, bylo zřejmé, že Oceláři kráčejí k zisku tří bodů. Varaďova armáda má dobrou formu, vyhrála popáté za sebou, stejně dlouho úspěšná série Liberce je naopak u konce.

Filip Pešán (trenér Liberce): "Dnes jsme byli tým, který soupeři nestačil v bruslení a soubojích. Na naší straně se objevily zbytečné ztráty na modré čáře a fauly. Všechny tyto věci zápas jednoznačně rozhodly. Třinec zvítězil naprosto zaslouženě."

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): "Jsem spokojený s první třetinou. Byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Věděli jsme, v jaké formě jsou. Pomohli jsme si přesilovkou a dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině jsme se dostali pod velký tlak, Liberec měl spoustu šancí a podržel nás Šimon Hrubec. Měli jsme snad jen pět střel proti dvaceti. Ve třetí třetině už jsme hráli víc na kotouči a dovedli zápas ke třem bodům."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OCELÁŘI TŘINEC 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Martin Růžička (O. Kovařčík, Cienciala), 31. Dravecký (Petružálek, Martin Růžička), 44. Růžička (Dravecký, Linhart), 51. Mikulík (Chmielewski)
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Barvíř, Lhotský.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 42:24.
Diváci: 4454.
Nejlepší hráči: Tyler Redenbach – Martin Růžička.
Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier – Bakoš, Jelínek, Krenželok – J. Stránský, Bližňák, Ordoš – Lakatoš, Redenbach, Jašek – Špaček, Chrtek, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart – Petružálek, Mikulík, Chmielewski – Martin Růžička, R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Bitva pro Mountfield, Pavelka má nulu

Byla to bitva houževnatých soků, obran i výborných brankářů. Hokejisté Mountfieldu a Olomouce se do sebe pořádně zakousli, neustále blíž k vítězství ovšem měli domácí. Od páté minuty vedli po trefě Kukumberga, 25 vteřin před koncem prostředního dějství navýšil náskok Šimánek. Hosté se snažili odpovědět, ovšem gólman Pavelka odolával. V utkání ani jednou neinkasoval a z posledních tří startů v Tipsport extralize si připsal druhé čisté konto. Konečnou podobu výsledku dal v 55. minutě Berger. Východočeši drží druhou pozici, v lednu vyšli jen dvakrát bodově naprázdno. Naopak Mora trošku ztrácí dech, z osmi posledních klání vyhrála pouze dvě. 

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): "Vstoupili jsme do zápasu dobře, drželi se na puku a měli mírnou herní převahu. Ale vyjádřili jsme ji jenom jednou brankou. Je nutno říct, že i Olomouc dobře bránila a neměli jsme moc vyložených šancí. Druhá třetina byla z našeho pohledu nejhorší, tam jsme hráli takový rozháraný hokej, neudrželi se na puku a měli spoustu nepřesných přihrávek. Olomouc zvýšila aktivitu, což nám dělalo problémy. Hodně nás ale povzbudila druhá branka do šatny a třetí třetina byla asi nejlepší. Už jsme se nemuseli nikam hnát, odehráli jsme to velmi dobře takticky. Vítězství jsme potvrdili třetím gólem. Jsme velice rádi za tři body, protože jsme letos měli s Olomoucí nepříznivou bilanci. Chtěl bych taky vyzdvihnout Jardu Pavelku, který zase udržel čisté konto.“

Zdeněk Moták (asistent trenéra Olomouce): "Domácí velice dobře bránili, dostávali jsme se těžko ke střelám a dorážkám. Snad pár šancí, možná jenom střeleckých příležitostí, jsme si vytvořili. Druhá třetina byla z našeho pohledu poměrně kvalitní, dostali jsme domácí pod tlak a přestříleli je. Ovšem žádná branka z toho nepramenila. Domácí vyhráli každou třetinu 1:0, proto zaslouženě zvítězili.“

MOUNTFIELD HK – HC OLOMOUC 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Kukumberg (Cingel, Graňák), 40. Šimánek (Kukumberg, Látal), 55. Berger (Zigo, Gregorc).
Rozhodčí: Bejček, Hodek – Jindra, Zíka.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 35:18.
Diváci: 3883.
Nejlepší hráči: Roman Kukumberg – Martin Falter.
Mountfield HK: Pavelka – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Rosandič, Pláněk – Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Červený – Látal, Kukumberg, Šimánek – Zigo, Berger, Vopelka – R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
HC Olomouc: Falter – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, J. Knotek, Laš – Skladaný, Strapáč, Burian – Jergl, Herman, Holec – Podlaha, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

6 a 15 vteřin: Erat vyrovnal, Nečas rozhodl

Souboje Sparty s Kometou vždycky patřily k ozdobám nejvyšší soutěže, také dosud poslední vzájemné klání nabídlo parádní hokej. Před návštěvou víc než 11 tisícovek fanoušků zahájili lépe hosté, kteří po brance Nečase vedli. Sparťané poté dvakrát dokázali vymazat náskok soupeře, když v 53. minutě skóroval Jarůšek, měli k radosti blíž Pražané. Ovšem finiš duelu byl strhující. Šest vteřin před třetí sirénou vyrovnal Martin Erat, zápas musel do prodloužení, které se pak hrálo pouze 15 sekund. Martin Erat našel pasem Martina Nečase, který ze samostatného úniku pečetil obrat i dva cenné bodíky pro Kometu.

Jaroslav Nedvěd (asistent trenéra Sparty Praha): "Ukázali jsme, že můžeme hrát s nejlepšími týmy. Už s Plzní jsme sehráli dobré utkání. Proti Brnu jsme se dostali z nepříznivého stavu do vedení, které jsme ale netaktickou hrou v posledních sekundách ztratili. V prodloužení brněnský hráč zlomil hokejku, šel střídat a střídající hráč nám zůstal nepokrytý za námi. Tím jsme během dvaceti sekund ztratili vyhraný zápas. Je to škoda, protože kluci strašně chtěli a byli koncentrovaní. Stalo se, ale jedeme dál, musíme bodovat jinde. Každý ztracený bod je v naší situaci komplikací. Takových ťafek jsme už dostali hodně, letos prostě máme takovou sezonu. Ale jestli se nám povede prokousat do play off, tak by to mohla být naše zbraň, že už jsme na to zvyklí."

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): "V první třetině jsme dali gól, ale měli jsme několik zbytečných vyloučení. Musím však kluky pochválit, že oslabení sehráli výborně. Ve druhém dějství byla Sparta lepší, byla častěji u nás v pásmu a podařilo se jí vyrovnat. Ve třetí části jsme sehráli výborně přesilovku a dostali se do vedení, ale pak přišly dvě hrubé chyby a ztráceli jsme. Na klucích bylo cítit, že chtějí strašně uspět. I když jsme byli ve špatné situaci a hráli dvě minuty před koncem v oslabení, tak soupeř se snažil natáhnout čas, držel puk a díky tomu se nám podařilo ujet, vyrovnat šest sekund před koncem a výhru pak strhnout na svou stranu v prodloužení. Dva body jsou pro nás obrovsky cenné a ukázkou toho, že mužstvo má charakter."

HC SPARTA PRAHA – HC KOMETA BRNO 3:4 po prodloužení (0:1, 1:0, 2:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Vrána (Mikuš, Jarůšek), 51. Černoch (T. Pavelka, Řepík), 53. Jarůšek – 7. Nečas (H. Zohorna, Mallet), 46. H. Zohorna (M. Erat), 60. M. Erat (Zaťovič, H. Zohorna), 61. Nečas (M. Erat).
Rozhodčí: Fraňo, Šír – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 46:19.
Diváci: 11.054.
Nejlepší hráči: Richard Jarůšek – Hynek Zohorna.
HC Sparta Praha: Aittokallio – Z. Michálek, T. Pavelka, Mikuš, Kalina, Švrček, Ďaloga, Nedomlel, Ptáček – Forman, Pech, Klimek – Řepík, Černoch, Buchtele – Jarůšek, Vrána, Kudrna – Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.
HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Holík, Zaťovič – Haščák, Hruška, Vincour – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vondráček, Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Škoda Plzeň 46 26 5 9 6 153:106 97
2. Mountfield HK 46 22 7 7 10 126:86 87
3 HC Oceláři Třinec 46 22 6 6 12 129:102 84
4. HC VÍTKOVICE RIDERA 46 23 3 5 15 142:109 80
5. HC Kometa Brno 46 20 6 8 12 134:106 80
6. HC Olomouc 45 14 8 7 16 106:117 65
7. Aukro Berani Zlín 46 15 8 4 19 101:121 65
8. HC Dynamo Pardubice 45 16 5 6 18 111:125 64
9. HC Sparta Praha 46 16 5 5 20 124:132 63
10. Bílí Tygři Liberec 45 15 8 2 20 115:127 63
11. BK Mladá Boleslav 46 15 5 6 20 103:116 61
12. Piráti Chomutov 46 12 8 7 19 114:136 59
13. HC Dukla Jihlava 45 9 7 7 22 94:122 48
14. HC VERVA Litvínov 46 10 4 6 26 104:151 44

Další program Tipsport extraligy

Pátek 2. února – 46. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VERVA Litvínov
17:20 Aukro Berani Zlín – HC Olomouc (ČT sport)
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno
17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
17:30 BK Mladá Boleslav – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň

Neděle 4. února – 47. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – BK Mladá Boleslav
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
16:00 HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Dukla Jihlava (ČT sport)
17:00 HC Olomouc – HC Oceláři Třinec
17:00 HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice
17:00 Mountfield HK – Aukro Berani Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz